- Reklama -

Vrbata pomohl gólem a asistencí k výhře Canucks, nováček Jooris vsítil svůj první hattrick v NHL

- Reklama -

Přesilovky hrály důležitou roli v nočním utkání mezi Washingtonem a Vancouverem. Zatímco Capitals nepotrestali sekání Kevina Bieksy, Canucks využili tři ze čtyř početních výhod a zvítězili 4:3. K triumfu Kosatek výrazně přispěl Radim Vrbata. Přestože český forvard zaznamenal gól a asistenci, mezi tři největší hvězdy zápasu se na rozdíl od spoluhráčů z prvního útoku nevešel. Daniel Sedin si vylepšil statistiky o tři body (2+1), jeho bratr Henrik přihrál na dva góly.
Vydařené střelecké představení předvedl v dresu Calgary nováček soutěže Josh Jooris, který v utkání proti Arizoně zaznamenal svůj první hattrick v soutěži a pomohl svému týmu k vítězství 5:2. Kanadský hokejista zaznamenal v průběhu letošní sezony i jeden dvougólový večer. Včera mu u druhé a třetí trefy asistoval Jiří Hudler.
Olomoucký rodák bodoval již v pátém zápase za sebou (5+5). Karri Rämö v předchozích dvou utkáních udržel čisté konto, včera jeho kouzlo pominulo v polovině první třetiny. Jeho série bez gólu se tak zastavila na 142 minutách a 59 vteřinách. Od klubového rekordu Mikea Vernona z roku 1992 ho dělilo 22 minut. Na straně poraženého celku se jednou asistencí zviditelnili Erat s Hanzalem.
Podruhé v posledních třech utkáních mířil do černého útočník Dallasu Aleš Hemský. Ovšem jeho druhá branka v ročníku nebyla Hvězdám nic platná. Hemský totiž v 56. minutě na ledě Toronta pouze korigoval prohru svých barev v poměru 3:5. Hlavními lídry ofenzivy Maple Leafs byli Nazem Kadri (2+1), Joffrey Lupul (2+0) a Mike Santorelli (0+3).
Z našich krajanů se v nočních zápasech střelecky prosadil už jen Ondřej Palát. Ovšem ani forvard Tampy Bay moc velkou radost ze své sedmé branky v sezóně nakonec neměl, z třetího vítězství v řadě se totiž radovali hráči Buffala.
Na branky se ve First Niagara Center čekalo až do třetí třetiny. V 50. minutě otevřel skóre Palát, když po skvělé přihrávce tylera Johnsona usměrnil poskakující puk v brankovišti za záda Jhonase Enrotha. Domácí odpověděli čtyři minuty před koncem třetí třetiny, nulu na kontě Jevgenije Nabokova umazal Zemgus Girgensons. Vyrovnaný duel dospěl až do nájezdů. V nich Enroth vychytal Paláta i Ryan Callahana, zatímco Nabokova překonali Cody Hodgson i Tyler Ennis.
Pouze jeden jediný gól viděli diváci pittsburghské aréně Consol Energy Center a k velké radosti fanoušků Penguins padl do branky New Jersey. V úvodu třetí třetiny jej vstřelil Jevgenij Malkin. Ruský centr se po parádní kombinaci Blakea Comeaua s Jaysonem Megnou ocitl sám před brankovištěm Devils a bekhendem poslal puk po ledě mezi betony padajícího Coryho Schneidera. Marc-Andre Fleury zkrotil 29 puků a připsal si už pátý shutout v ročníku.
Víc než pátá prohra v řadě určitě kouče New Jersey Petera DeBoera mrzí zranění tří klíčových opor mužstva. V první třetině se při blokování střely soupeře zranil Stephen Gionta a po přestávce odstoupil ze hry Patrik Eliáš. Závěrečného hvizdu se nedočkali ani Jaromír Jágr, jehož ve druhé třetině poslal do šatny Roberto Bortuzzo. Zákrok obránce Pens si určitě zaslouží pozornost disciplinární komise soutěže.
Ostrované z Long Islandu navázali na vydařený minulý měsíc a v prvním prosincovém utkání porazili Ottawu 3:2 v prodloužení. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Thomas Hickey. Pětadvacetiletý zadák nejprve v úvodu třetí třetiny připravil střeleckou parketu pro Ryana Stromea a v čase 63:06 ukončil zápas. Hickey se vydal na výlet, objel hostující branku a po jeho bekhendovému pokusu o zakončení se puk odrazil do sítě od brusle ottawského beka Codyho Ceciho. Brankovišti Islanders opět hájil Jaroslav Halák, který zneškodnil 16 střel a připsal si desátou výhru v řadě, čímž vyrovnal klubový rekord Billyho Smitha.
Florida prohrávala v Detroitu od 7. minuty brankou Tomáše Tatara, ale ještě před přestávkou vyrovnal Jimmy Hayes a v prostřední části hry poslal Panthers do vedení Sean Bergenheim. Po druhé přestávce navýšili náskok hostů Vincent Trocheck (1+2) s Aaronem Ekbladem. Red Wings se v závěru podařilo alespoň zkorigovat výsledek góly Pavla Dacjuka (1+1) a Gustava Nyquista.
Andrej Nestrašil se jednou asistencí podílel na výhře Caroliny 2:1 nad Nashvillem. Po spolupráci s českým forvardem se prosadil Jeff Skinner, který v závěru první třetiny otevřel střelecký účet duelu. V čase 40:55 se Skinner prezentoval asistencí u rozdílové trefy Victora Raska. Cam Ward hájil čisté konto až do 56. minuty, ve kterého ho přelstil Mike Ribeiro.
Jonathan Quick po třinácti zápasech vychytal čisté konto. Americký gólman v úterním klání s Bostonem zneškodnil 31 střel a dovedl Kings k výhře 2:0. Vítěznou branku vsítil v 17. minutě Tanner Pearson, pojistku připojil 50 sekund před koncem základní hrací doby Tyler Toffoli ranou do prázdné branky při power play Bruins. Pod obě branky Králů se jako asistent podepsal Anže Kopitar.
Až v samotném závěru přišli hokejisté Philadelphie o možnost bodového zisku v utkání se San Jose. Letci se na ledě Sharks již chystali na prodloužení, když necelých dvanáct sekund před třetí sirénou Matt Nieto zlomil nerozhodný stav 1:1. Lépe vstoupili do zápasu hosté, když v 6. Minutě zužitkoval přesilovou hru Sean Couturier. Žraloci se vrátili do zápasu v závěru druhé třetiny, Stevea Masona překonal Marc-Edouard Vlasic.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -