- Reklama -

Vrbata přibrzdil postup Blues, Palát už se raduje. Hudler přidal dva body

- Reklama -

Ze dvou celků, které mohly v pondělí potvrdit svoji účast v letošním play off, uspěl jeden. Tampa Bay s přispěním Ondřeje Paláta (0+2) zvítězila nad Montrealem a v Atlantické divizi už nemůže skončit hůře než třetí. St. Louis si naopak bude muset počkat, o což se také výrazně zasloužil jeden z Čechů. Radim Vrbata se pod výhru Vancouveru nad Bluesmany podepsal gólem a asistencí. Stejně produktivní byl včera také Jiří Hudler z Calgary, kanadským bodováním NHL se díky tomu posunul už na osmé místo.


Vstupte do světa statistik NHL


Radim Vrbata byl vyhlášen první hvězdou utkání, v němž se v úvodním dějství čekalo na branku marně. Než se ale mladoboleslavský rodák dostal ke slovu, předběhl ho ve snaze zapsat se do střeleckých listin krajan Zbyněk Michálek. Zkušený obránce svým prvním gólem v dresu Blues ve 35. minutě srovnával na 1:1. Jenže potom už mířili do černého pouze hosté.
O jednatřicet sekund později se po Vrbatově přiťuknutí dělovka Kevina Bieksy odrazila od zadního mantinelu k volnému Nicku Boninovi a jeho role už byla snadná. Ve 48. minutě Vrbata v situaci tří na jednoho vzal zodpovědnost do vlastních rukou a našel puku škvírku mezi rukou a tělem Briana Elliotta. Vítězství 4:1, které je drží na druhém místě Pacifické divize, dovršili Canucks při soupeřově power play.
Ondřeje Paláta vyhodnotili jako druhého nejlepšího muže duelu elitních týmů Atlantické divize. Montreal už měl postup jistý dříve, ale jestli to bude z prvního místa, to je ve hvězdách. Zvláště poté, co se mu Lightning po výhře 5:3 ve vzájemném souboji přiblížili na jediný bod. Český hokejista připravil branky pro oba své ruské parťáky z útoku.
Ve 39. minutě zachytil u mantinelu rozehrávku Habs a Nikita Kučerov navyšoval vedení hostů na 3:1. Canadiens se sice hned po přestávce přiblížili na dohled, ale Vladislav Namestnikov je ve 47. minutě po průniku frýdeckomísteckého rodáka po levém křídle vrátil do patřičných mezí.
Bleskům se dostalo nečekané podpory v ofenzívě i od gólmana Bena Bishopa, který si připsal dvě asistence. Na opačné straně si vylepšil o jeden bod bilanci Tomáš Plekanec nahrávkou Maxi Paciorettymu v oslabení.
Včera jsme psali o možnosti mít na konci základní části dva krajánky v první desítce statistik. Jiří Hudler ji dále přiživuje úměrně s tím, jak roste šance Calgary na účast ve vyřazovacích bojích. Důležitý souboj s jedním z případných konkurentů – Dallasem – Plameny vyhrály 5:3 a Hudler byl vyhlášen druhou hvězdou.
Svůj příspěvek k týmovému snažení si naplánoval na nejvhodnější chvíli. Stars téměř celou polovinu prostředního dějství drželi těsné vedení, ale potom Hudler při signalizovaném vyloučení plácl do odraženého puku a ten se od bránícího Goligoskiho dostal za čáru. Flames pokračovali v tlaku a do přestávky přidali ještě další dvě branky, český útočník asistoval u té Gaudreauovy. V závěrečném dějství padlo na každé straně po jednom gólu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Podruhé v řadě vstřelil Andrej Meszároš dva góly za večer. Slovenský obránce se tím postaral o polovinu produktivity Buffala proti Arizoně, takže vzhledem k výsledku 4:1 a faktu, že poslední dva puky z holí Šavlí mířily do prázdné klece, prakticky o směřování celého utkání. Meszárošovy trefy z prostředního dějství od sebe dělilo devět minut.
Konečné skóre 4:1 bylo včera velice oblíbené. O dvou zápasech, které takto skončily, jsme už referovali, další dvě zprávy ještě přidáme. Budou se týkat úspěchů Edmontonu a Chicaga.
Olejáři porazili podruhé během šesti dnů Colorada, čímž prakticky pohřbili jeho šance na postup, šest utkání před koncem ztrácejí Avalanche osm bodů. Richarda Bachmana překonal pouze nejproduktivnější muž uplynulého týdne Ryan O’Reilly, na opačné straně se mimo jiné dočkal své premiérové trefy v NHL Brandon Davidson.
Blackhawks byli včera jediným mužstvem, jež využilo výhody domácího prostředí. Obhájce titulu z Los Angeles přehrálo poměrně jednoznačně, a to ještě brankář Králů Jonathan Quick předvedl 36 zákroků. Z Blackhawks, kteří soupeří se St. Louis o druhé místo v Centrální divizi, lehce vyčníval Marián Hossa (1+1).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -