- Reklama -

Vrbata režíroval obrat Vancouveru, Frolík nasměroval Jets k výhře nad Nashvillem

- Reklama -

Radim Vrbata se zasloužil dvěma góly o obrat hokejistů Vancouveru, kteří vyhráli v San Jose 3:2 a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Žraloci vedli od 12. minuty díky trefám Melkera Karlssona a Joea Thorntona 2:0, jenže potom začal úřadovat Vrbata. Český forvard nejprve 39 sekund před koncem první třetiny oživil naděje Canucks na dobrý výsledek a po trefě spoluhráče Horvata pak v 56. minutě vstřelil v přesilové hře čtyři na tři rozdílový gól, když střelou pod horní tyčku svatyně Antiho Niemiho zakončoval souhru se švédskými bratry Sedinovými po vyhraném buly v útočném pásmu. Byla to jeho 25. branka a 48. bod v sezóně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První hvězdou večera byl vyhlášen také Ondřej Palát, jenž byl v sobotním programu NHL nejproduktivnějším našim krajanem. Třiadvacetiletý rodák z Frýdku-Místku se třemi přihrávkami podílel na výhře Tampy Bay 5:4 nad Dallasem. Zatímco v dresu Lightning se našlo hned pět střelců: Brian Boyle, Victor Hedman, Alex Killorn, Nikita  Kučerov a Anton Stralman, o branky Stars se rovným dílem postarali jen Vernon Fiddler a uzdravený Tyler Seguin.
K cenné výhře 3:1 na ledě lídra Centrální divize pomohl hokejistům Winnipegu Michael Frolík. Sedmadvacetiletý forvard otevřel skóre utkání v 15. minutě, když si najel před branku Nashvillu na přihrávku Andrewa Ladda a z voleje překonal brankáře Pekku Rinneho. Domácí sice v čase 30:17 vyrovnali, o čisté konto připravil Michaela Hutchinsona Ryan Ellis, ale už za 35 vteřin se hosté znovu dostali do vedení. Autorem rozdílové trefy se stal Blake Wheeler, pojistku přidal v závěru do prázdné branky Drew Stafford. Predátoři prohráli pošesté v řadě.
Jaromír Jágr překonal virózu a jednou asistencí se přičinil o výhru Floridy 4:3 po samostatných nájezdech nad New Yorkem Islanders. Hlavním hrdinou duelu byl Jonathan Huberdeau, který skóroval v řádné hrací době a poté se jako jediný prosadil i v penaltovém rozstřelu. Michal Neuvirth nebude na debut v dresu Ostrovanů vzpomínat příliš v dobrém. Český brankář pustil za svá záda tři z osmnácti střel. John Tavares měl prsty ve všech třech brankách svého týmu, jednu sám dal (Tavares si dvaatřiceti trefami do černého vytvořil nové střelecké maximum sezóny), na dvě další přihrál.
Šest gólů, šest různých střelců. Hokejisté St. Louis byli v sobotu při střelecké chuti a odneslo to Toronto. O výhru 6:1 se postarali Vladimír Tarasenko, Jaden Scwartz, T. J. Oshie, Chris Butler, Paul Stastny a David Backes. Tři asistence zaznamenali Alexander Steen a Jori Lehterä. Gólman Blues Brian Elliott předvedl 23 zákroků, v úvodu třetí části ho překonal David Booth. V brankovišti Maple Leafs s vystřídali Jonathan Bernier s Jamesem Reimerem, oba inkasovali tři branky.
Stejným poměrem převálcoval Washington hosty z Buffala, kteří si tak připsali čtvrtou prohru v řadě. Sabres se sice ujali vedení, ve třetí minutě překonal Bradena Holtbyho Johan Larsson, víc už jim ale gólman Capitals nedovolil. Ještě do přestávky vyrovnal Curtis Glencross (1+2) a nerozhodný stav 1:1 zlomil v čase 25:27 Jay Beagle. Další branky připojili uzdravený Alexandr Ovečkin, Brooks Laich, Joel Ward a Marcus Johansson. Caps vyprodukovali celkem 45 střel, nejvíc v ročníku. Třiadvacet z nich směřovalo na Matta Hacketa, který po čtvrté inkasované brance přenechal místo v brankovišti Lindbäckovi.
Semjon Varlamov pochytal všech 44 puků a dovedl Colorado k výhře 4:0 na ledě Columbusu. Ruský gólman si tak připsal pátý shutout v ročníku. Vítězný gól vstřelil ve třetí minutě v přesilovce Jarome Iginla, jenž se tak posunul na 43. místo historické tabulky produktivity NHL. Kanadský forvard nasbíral ve 1375 zápasech 1211 bodů za 581 branek a 630 asistencí a předstihl legendárního forvarda Philadelphie Bobbyho Clarka (1144 utkání, 1210 bodů, 358+852). Na tři góly Avs přihrál Tyson Barrie.
Ve dvou z posledních čtyř zápasů udržel kanadský gólman Carey Price čisté konto, naposledy se mu to podařilo včera v Glendale, kde devětadvaceti zákroky pomohl Montrealu k výhře 2:0. O branky Canadiens se postarali Lars Eller a Brendan Gallagher, který pojistil výsledek ranou do prázdné klece při power play Coyotes. Asistenci si připsal Tomáš Plekanec.
Los Angeles nestačilo doma na Pittsburgh. Osud prestižní bitvy dvou ambiciózních týmů vzali do svých rukou brankář Penguins Marc-Andre Fleury, který vynuloval všechny střelce Kings a připsal si 31 úspěšných zákroků, a švédský forvard Patric Hörnqvist, jenž v druhé minutě prodloužení vstřelil jediný gól zápasu. Pens vyslali na branku Jonathana Quicka pouze 18 střel.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -