- Reklama -

Vrbata se vyplácí. Dalšími dvěma góly popravil San Jose

- Reklama -

Rozhodnutí Vancouveru podepsat v létě volného hráče Radimu Vrbatu přináší ovoce. Český útočník je se 48 body třetím nejproduktivnějším hráčem týmu s 25 góly je s přehledem nejlepším střelcem. Poslední dva zářezy přidal v sobotu v utkání se San Jose a významně tak přispěl k těsnému vítězství Canucks 3:2 na ledě SAP Centera.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vancouver v předešlém týdnu dvakrát odmítnul důležité body v zápasech, kde je nutně potřeboval získat, když prohrál doma se San Jose a pak v Arizoně. Sobotní triumf nad Žraloky v jejich aréně tak byl velmi důležitý. Kosatky bojují o play off, které pořád nemají jisté. Po sobotním vítězství mohou na šestém místě v Západní konferenci znovu trochu lépe dýchat.
„Byl to zápas o čtyři body,“ komentoval duel Vrbata, vyhlášený za dvě branky první hvězdou zápasu. „Kdybychom prohráli. Sharks by se dostali opravdu těsně za nás. Takhle jsme jim zase trochu odskočili. Celou sezónu cítíme veliký tlak, protože Západní konference je velmi náročná na to, probojovat se do play off. Každý bod je důležitý. Je za námi Calgary, Los Angeles, San Jose.“
Vítězství postrčilo Vancouver dva body před Calgary, které o den dříve vyhrálo v Detroitu, v souboji o důležité druhé místo Pacifické divize. San Jose, které je ve stejné divizi až páté, ztrácí na kanadský celek už pět bodů.
San Jose přitom začalo na domácí půdě dobře. Po gólech Karlssona a Thorntona vedlo ve 12. minutě 2:0. Pak ale začal úřadovat Radim Vrbata. Na konci první třetiny šikovně prostrčil puk u tyčky Anttiho Niemiho a snížil. Ve druhé třetině vyrovnal Bo Horvat. Ve třetí pak Vrbata naklonil zápas na stranu hostů. V přesilovce čtyři na tři si trpělivě počkal se střelou, objel gólmana a vstřelil vítězný gól.
„Je to střelec,“ pochválil českého spoluhráče Henrik Sedin. „Tak to prostě je. Je ohromný.“
Vancouver si po návratu domů zahraje hned pět zápasů ve vlastní aréně. V pondělí je čeká Anaheim, pak Los Angeles, Toronto, Philadelphia a Columbus. Bodové zisky z vlastní arény budou ve vrcholícím boji o play off zvlášť důležité.
„Nasazení bylo dnes z naší strany mnohem lepší,“ pochválil svůj tým trenér Canucks Willie Desjardins. „V minulosti jsme často tak aktivní nebyli. Věřím, že když budeme i nadále hrát takhle, podaříme se nám vyhrát větší množství zápasů. Pokud ne, bude obtížné vítězit.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -