- Reklama -

Vše, co potřebujete vědět o expanzi NHL do Seattlu

- Reklama -

Fanda NHL
Rada guvernérů na svém zasedání jednomyslně schválila přihlášku Seattlu, který se tak stane dvaatřicátým klubem NHL. Dlouho očekávaný verdikt s sebou nese stále velké množství otázek. Některé ale již mají své odpovědi.
Předkládáme vám podstatná fakta o dalším rozšíření NHL.

Kdy začne nový klub hrát?

Puk bude v Seattlu poprvé vhozen v sezóně 2021/22. Z toho taktéž vyplývá, že rozšiřovací draft se bude konat v červnu 2021.
Jak uvedla starostka města, aréna by měla být otevřena již s ročním předstihem.



Kde se bude hrát?

Domovem celku bude renovovaná KeyArena, která v minulosti hostila bývalou franšízu NBA SuperSonics. Modernizace haly vyjde na přibližně 700 mil. dolarů.
Přestože fanoušci složili už 33 tisíc depozitů na permanentní vstupenky (psali jsme ZDE), bude moci aréna pojmout pouze 17 400 diváků.

- Reklama -

Jak se bude klub jmenovat?

Franšíza stále nemá své jméno. Když Seattle vyhrál v roce 1917 Stanley Cup, byl znám pod názvem Metropolitans. Vzhledem k tomu, že v NHL existuje s tímto jménem již jedna celá divize, je však jeho návrat nepravděpodobný.
Skupina Oak View Group, jež stojí za renovací haly, si nechala zaregistrovat 13 jmen. Z těch může vzejít nový název.
Zde je jejich seznam:
• Rainiers
• Kraken
• Evergreens
• Seals
• Emeralds
• Sea Lions
• Sockeyes
• Whales
• Eagles
• Totems
• Cougars
• Firebirds
• Renegades
Problematice pojmenování jsme se už dříve věnovali v tomto příspěvku.
A k čemu se přiklánějí obyvatelé Seattlu? Podle nedávné ankety deníku Seattle Times preferují název Sockeyes (druh lososa typický pro oblast), který vyhrál před Totems a Metropolitans.



Jak si bude klub vybírat hráče?

Rozšiřovací draft bude mít stejná pravidla jako v roce 2017, kdy si vybíralo Vegas. Jedinou výjimkou je skutečnost, že Golden Knights zůstanou nedotčeni a Seattle tak nebude moci vybírat z jejich soupisky.
Pravidla si připomeňte ZDE.

Ve které divizi bude tým působit?

Seattle se vměstná do Pacifické divize, kterou naopak opustí Arizona. Coyotes se přesunou do divize Centrální. Rozložení týmů v divizích se tímto vyrovná na  8-8-8-8.

Kolik činí expanzní poplatek?

Když se k lize připojilo Vegas, zaplatil Bill Foley 500 mil. dolarů. Nyní poplatek za přijetí do NHL vzrostl na 650 miliónů.

Stane se ze Seattlu hokejové město?

Stěží odhadnout. Seattle má potenciál, aglomerace je početná a k tomu bude NHL svědčit blízkost kanadských hranic. Nutno si však uvědomit, že se stále bavíme o městě v USA a to navíc bez hokejové kultury.
V Seattlu k tomu už působí dvě mužstva ze soutěží „Velké čtyřky“ Seahawks (NFL) a Mariners (MLB) a obzvláště první ze jmenovaných týmů se těší gigantické popularitě.
Početnou fanouškovskou základnu si vybudoval i tamní mančaft MLS Sounders, který má stabilní návštěvnost okolo 40 tis. diváků na zápas. O konkurenci tak nebude mít hokej nouzi.
Titulní foto: John Westrock

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -