- Reklama -

Všichni vědí, kdo je nejlepším hráčem v lize. Já to nejsem, říká McDavid v narážce na Crosbyho

- Reklama -

Centr Edmontonu Oilers Connor McDavid zaujímá v předsezonních prognózách expertů nejvyšší příčky. Podle odborníků z NHL Network je dvacetiletý Kanaďan nejlepším centrem současnosti (viz ZDE). S totožným názorem přispěchal i prestižní magazín The Hockey News, jenž kapitána Olejářů vyhlásil hráčem číslo jedna pro nadcházející sezonu, čímž po devíti letech odsunul na druhou pozici Sidneyho Crosbyho. McDavid se však podobným analýzám brání.
„Všichni vědí, kdo je nejlepším hráčem v lize. Já to nejsem,“ prozradil McDavid pro TSN.
„Nesouhlasím s tím (s názorem THN), takže to pro mě moc neznamená. Je to sice hezké ocenění, ale pořád mě čeká spousta práce,“ vysvětluje vítěz kanadského bodování v sezoně 2016-17, jenž jako jediný dokázal překonat stobodovou hranici (30+70).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Sidney dokáže střílet různé branky, skórovat ze skrumáže, tečovat puk před brankou, rychle vypálit. S tím bojuju a moc rád bych začal sázet více gólů. On ví, jak na to lépe než kdokoli jiný,“ vyzdvihuje Crosbyho vlastnosti McDavid.
Jednička draftu 2015 prožila výjimečný rok. Kromě Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče ročníku si odnesla i Hartovu trofej pro nejužitečnějšího hráče a Ted Lindsay Award, obdobu Hart Trophy, o níž rozhodují samotní hráči.
Edmonton se navíc na jaře poprvé po jedenácti letech představil ve vyřazovacích bojích, kde padl s Anaheimem v sedmém rozhodujícím duelu druhého kola Stanley Cupu.
Vítěz tří prestižních individuálních cen v sezoně 2016-17: zleva Art Ross Trophy, Hart Trophy a Ted Lindsay Award
Embed from Getty Images
K dovršení všeho McDavid pátého července podepsal osmiletou smlouvu v hodnotě sta milionů dolarů, která mu od ročníku 2018-19 bude vynášet 12,5 milionů ročně.
Olejáři by rádi došli v play-off dál než posledně, k tomu ale bude zapotřebí překonat několik překážek. Jednu z nich představuje divizní rival Calgary Flames, který přes léto posílil o brankáře Mikea Smithe a obránce Travis Hamonica. „Bitva o Albertu“ tak dostává nový náboj.
„Provedli dobré tahy a přivedli dobré hráče, ale někdy ani to nepomůže. Pokaždé nezvítězí tým s nejlepší soupiskou, nýbrž nejlepší mančaft, ale někdy ani to nestačí. Je těžké polemizovat nad tím, co udělali. Jsem si jistý, že se jim bude dařit a těšíme se, až si proti nim zahrajeme,“ uzavírá McDavid.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -