- Reklama -

Vydařená sezóna zvedla Dubnykovu cenu

- Reklama -

Sedmnáct brankářů si v příští sezóně vydělá víc než pět miliónů dolarů, devět z nich překročí tuto hranici i svým průměrným příjmem (započítávaným do platového stropu). Devan Dubnyk by se k nim také rád přiřadil. Od gólmana navrženého na Vezinovu trofej to nezní jako přehnaný požadavek, že?
Jen pokud zapomeneme, že rodák z Reginy během své šestileté kariéry v NHL exceloval pouze v posledním ročníku, a vlastně jen v jeho půlce. Po lednové výměně z Arizony do Minnesoty dosáhl v novém působišti průměru 1.78 a úspěšnosti 93.6 procenta. Jeho předchozí maxima se ovšem pohybují v úplně jiných dimenzích. V sezóně 2012-13 měl v Edmontonu gólový průměr 2.57 a úspěšnost zákroků 92 procent.
Wild, kteří se s Dubnykem snaží v těchto dnech dohodnout na případném prodloužení smlouvy, tohle všechno dobře vědí. Proto jejich nabídka končí na čtyřech miliónech. Pokud má spolupráce pokračovat, čekají generálního manažera Chucka Fletchera a hráčova agenta Mikea Liuta ještě složitá jednání. Fletcher kvůli nim zřejmě vynechá i středeční galavečer v Las Vegas, z něhož by si jeho svěřenec kromě ocenění určeného nejlepšímu brankáři mohl odnést také Bill Masterton Trophy.
Není v tom výraz neúcty. „Mike Liut se do Vegas nechystá, zato bude na Floridě. Pokud tam bude on, dává smysl, abych tam byl i já. Potřebujeme vyřešit naši brankářskou situaci a není žádným tajemstvím, že bychom Devana rádi přivedli nazpátek,“ vysvětluje Fletcher.
Předávání cen NHL je na programu ve středu. Už o víkendu čeká zámořskou soutěž další důležitá událost, o níž generální manažer Divochů hovoří – draft v Sunrise.


Dubnyk v nominacích na trofeje NHL:


Pokud se Dubnyk do konce měsíce s Wild nedomluví, stane se 1. července nechráněným volným hráčem. Podle nové kolektivní smlouvy mohou takto klasifikovaní hokejisté vést rozhovory s potenciálními zájemci už s předstihem, konkrétně od 25. června.
„Jako všichni nechránění hráči má Devan tenhle proces zcela pod kontrolou. My můžeme něco nabídnout, ale on se bude rozhodovat, co chce. Respektujeme to, zaslouží si tohle právo,“ uznává šéf Minnesoty. „My můžeme dělat jen to, co cítíme jako nejlepší pro nás. Líbí se nám náš tým, to je pro nás klíčové slovo. Domníváme se, že jednou z našich silných stránek je šíře kádru, ale vzhledem k tomu, že platový strop nepůjde nahoru tolik, jak se očekávalo, máme pro brankářskou jedničku jen určité peníze.“
Pokud tedy nedojde k dohodě s Dubnykem do draftu, může se stát, že Wild se pokusí získat nového muže mezi tyče třeba prostřednictvím trejdu. Nebo ve čtvrtek začnou vyzvídat, jaké by byly požadavky dalších nechráněných hráčů.
„Čím déle budeme bez smlouvy, tím agresivněji budeme zkoumat další možnosti. Všechno jsou to ale ‚kdyby‘. Teď se soustředíme na to, abychom se s Devanem dohodli. Prioritou je udržet ho. Chtěli bychom stabilizovat naši pozici v brance a věříme, že on to může udělat,“ říká Fletcher v rozhovoru pro Star Tribune.
Wild mají na příští sezónu pod smlouvou ještě Darcyho Kuempera (1,5 mil.) a Niklase Bäckströma (4 mil.). Finský gólman zotavující se po operaci lokte ale má od klubu svolení poptávat se po práci jinde, takže může dojít k dohodě o jeho vyplacení ze smlouvy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -