- Reklama -

Výhra číslo 12. Na jestřábích perutích stoupá výš i Richard Pánik

- Reklama -

Od 27. prosince neodcházeli z ledu se svěšenou hlavou. Dvanáct zápasů = dvanáct vítězství = nový klubový rekord. Spanilá jízda obhájců titulu z Chicaga pokračuje dál.
Párkrát už měli namále, ale úterní výhra 4:1 z Nashvillu patřila k těm snazším. První gól sice vstřelili až těsně před přestávkou, ale hned po ní následoval další a i když se na něj podařilo Predátorům rychle odpovědět, stejně blesková byla i reakce hostů. Když ve 25. minutě překonal Patrick Kane z brejku Pekku Rinneho, třicátou brankou v sezóně si sám vyrovnal svůj nejlepší osobní výkon, a to je ročník 2015-16 teprve těsně za půlkou. V závěrečném dějství dokázali Jestřábi odolat šestnácti střelám a při soupeřově power play stvrdil jejich vítězství Andrew Desjardins.
„Zahráli jsme dobře, využívali jsme své rychlosti a šikovnosti. Neděláme moc chyb, nenecháme se příliš vylučovat. Všechno v naší hře teď funguje. Vidíte, jak si kluci rozumějí ve všech řadách i v obranných párech,“ může být s děním před sebou spokojený brankář Corey Crawford. „Naše defenzíva dnes zase zahrála solidně, nevzpomínám si, že by z prostoru mezi kruhy šlo mnoho střel. Drželi jsme soupeře dál, sbírali vyražené puky.“
Kromě obvyklé kvalitní práce elitní útočné formace se do střelecké listiny zapsal také Richard Pánik. Slovenský reprezentant, který v první polovině sezóny nastupoval jen za farmářský tým Javorových listů v AHL, po nedávné výměně z Toronta absolvoval s Blackhawks pět utkání a důvěru už splatil dvěma góly a nahrávkou.
„Celá naše řada hraje docela dobře,“ říká o čtvrtém útoku, v němž spolu s ním nastupují Dennis Rasmussen a Ryan Garbutt. „Sice toho moc neodehrajeme, ale když už jsme na ledě, dostáváme se do šancí a většinu doby trávíme v útočném pásmu.“
Do klubu přišel 3. ledna výměnou za Jeremyho Morina, o devět dnů později ho kvůli zdravotní indispozici Arťoma Anisimova povolali z farmy v Rockfordu do NHL. Ruský centr se brzy vrátil do sestavy, ale Pánik v ní nadále zůstal, na úkor Bryana Bickella. Při nabitém programu neměl ani čas s novými spoluhráči pořádně potrénovat, sžívají se přímo na ledě při zápasech.
„Pracujeme spolu mezi zápasy, při ranních rozbrusleních, při utkáních,“ vysvětluje trenér Joel Quenneville. „Richard udělal velký pokrok v krátkém čase. Když reagujete instinktivně, mizí z vaší hry nejistota a přidáváte na rychlosti.“
Pánik si nestěžuje, že byl vhozen přímo do vody. Ostatně proč také, když se s Jestřáby veze na vítězné vlně.
„Možná je to tak lepší. Člověk jen hraje svoji hru a o ničem moc nepřemýšlí,“ říká rodák z Martina.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -