- Reklama -

Výhra v draftu nás nevystřelí nahoru, zůstává při zemi GM Maple Leafs Lou Lamoriello

- Reklama -

Generální manažer Toronta Lou Lamoriello prohlásil, že získání první pozice v následujícím draftu příliš nezvyšuje šance týmu dostat se v příští sezóně do play off National Hockey League.
„Nemyslím si, že bychom kvůli tomu teď měli hned myslet na play off nebo na cokoliv jiného. Nesoustředíme se na okamžité úspěchy, to absolutně ne,“ prohlásil Lamoriello v pořadu Prime Time Sports na kanadské televizní stanici Sportsnet.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Budeme se držet toho, co zavedl Brendan (prezident klubu Brendan Shanahan), k tomu jsme se všichni zavázali. Na tom se nic nemění. Ale samozřejmě pokud budeme mít příležitost v létě získat hráče, uskutečnit dobrý hráčský obchod, nebo cokoliv, co zvýší hodnotu našeho kádru, tak to uděláme,“ dodal Lamoriello.
Toronto bylo letos vůbec nejhorší v celé NHL. V posledních jedenácti sezónách se do play off dostalo jen jednou. V sobotu nicméně Maple Leafs vyhráli loterii a v letním draftu budou poprvé od roku 1985 volit z první pozice. A všeobecně se očekává, že si vyberou osmnáctiletého Austona Matthewse ze švýcarského Curychu.
Jinou posilu získali už v pondělí. Roční kontrakt uzavřeli se čtyřiadvacetiletým ruským obráncem Nikitou Zajcevem. „Myslíme si, že našemu týmu pomůže a máme z tohoto kontraktu dobrý pocit. Nicméně je to jen jeden z postupných kamínků, které střádáme do mozaiky,“ vykládá záhadně Lamoriello.
„Je to náročný proces, kterým musíme projít. Nestaráme se v současnosti jen o výsledky,“ pokračuje a uvědomuje si, že potřebuje mít v týmu i některé hráče s velkými zkušenostmi. „Mladí hráči by měli mít kolem sebe i někoho, kdo jim dodá podporu na ledě i mimo něj. A ne vždy máte ty správné vzory. A proto máme velkou odpovědnost za to nastavit jim určitou kulturu a umožnit jim vidět, jak pracují veteráni, a jak se vyrovnávají s tím nést na sobě odpovědnost.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -