- Reklama -

Výměna Subbana mě zaskočila, říká kapitán Montrealu Max Pacioretty

- Reklama -

Když mu přesně před měsícem zazvonil telefon, čekal, že bude řešit maximálně nějakou drobnost. Místo toho Max Pacioretty zjistil, že vedení Montrealu vyměnilo jeho spoluhráče a dobrého kamaráda P.K. Subbana do Nashvillu. Kapitána Canadiens tato informace pořádně překvapila.
„Úplně mě to vykolejilo. Neměl jsem vůbec tušení, že by něco takového mohlo přijít. Hned jsem vzal telefon a zavolal mu. Byl zrovna v Evropě a mluvili jsme spolu o tom,“ vypráví v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Sportsnet 590 The Fan Max Pacioretty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„P.K. je nejpozitivnější člověk, jakého jsem v životě potkal. Jen jsem nemohl vědět, jakou odpověď nebo reakci mám čekat. Ale zastihl jsem ho v dobré náladě. Těšil se z toho, že bude mít šanci hrát v Nashvillu. Myslím si, že to pro něj bude bezvadná příležitost. Určitě bude úspěšný,“ doplňuje.
Práva na Paciorettyho i Subbana získali Canadiens před devíti lety v draftu National Hockey League. Prvně jmenovaného si zástupci kanadského klubu vybrali z 22. pozice, Subban přišel na řadu ve druhém kole (43. celkově). Oba borce, kteří se v průběhu let zařadili mezi klíčové muže sestavy montrealského celku, pojí blízké přátelství.

„Když se moji přátelé o výměně dozvěděli, vzpomínali na P.K. Subbana na mé svatbě, kde byl nakonec jedním z fotografů. Všude se motal s foťákem na stativu a fotil jako o život,“ líčí Pacioretty. „Zažili jsme spolu super chvíle. Mám na něj mnoho dobrých vzpomínek. Bude mi chybět, ale v kontaktu spolu zůstaneme i nadále.“
K přestupu jednoho z nejlepších obránců v National Hockey League do Nashvillu došlo 29. června 2016, výměnou za něj získal Montrealu jiného elitního beka Shea Webera. Pacioretty je z nové posily klubu nadšený.
„Jsem velice rád, že si s ním zahraji v jednom týmu. Shea je hráč, který nám může hodně pomoct. Má za sebou mnoho úspěchů. Byl kapitánem Predators, takže se od něj mohu lecčemu přiučit. Už se těším, až ho poznám,“ uzavírá Pacioretty.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -