- Reklama -

Vymění Holland Nugenta-Hopkinse za svého oblíbence?

- Reklama -

Fanshop týmuKen Holland po letošní sezoně skončil ve vedení Detroitu Red Wings, když jej vystřídal Steve Yzerman. Jen o necelý týden později ale oznámil, že nastupuje jako nový generální manažer Edmontonu.
Holland v Detroitu působil od roku 1997. Klub pod jeho vedením slavil čtyři Stanley Cupy, natáhl sérii nepřetržitých postupů do play-off na 25 let a také se vypořádával se zavedením platových stropů a konci svých legend jako Lidström, Yzerman, Zetterberg a mnohých dalších. Nyní se tým nachází ve fázi přestavby. U té už ale Holland nebude.
Jen co se chopil práce v Edmontonu, začaly se šířit spekulace. Podle různých zdrojů chce nový lodivod nejprve přivést šikovného střelce na křídlo největší hvězdě Olejářů Connoru McDavidovi. A už si vybral i ideálního kandidáta – Anthonyho Manthu z Red Wings.
Křídelník Detroitu je o dva roky mladší než současné McDavidovo páže Ryan Nugent-Hopkins. Zajímavé pro Oilers může být i fakt, že je o téměř tři miliony ročně levnější. V letošní sezoně vyrovnal své bodové maximum, když v 67 utkáních nasbíral 48 bodů. V současnosti září v dresu Kanady na mistrovství světa, kde v pěti zápasech vstřelil sedm branek a celkem má už 11 bodů.
Rovněž Nugent-Hopkins si posunoval svá ofenzivní maxima. Nastřílel 28 branek a připsal si 69 bodů, o 13 více než v ročnících 2013-2014 a 2014-2015, které dosud pro něj byly bodově nejvydařenější. Kontrakt s Oilers má Nugent-Hopkins podepsaný až do sezony 2020-2021, poté se stane nechráněným volným hráčem.
Zkusí Holland zpeněžit mladou star již nyní? A pokud ano, je Mantha ideální protiváhou?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -