- Reklama -

Vypjatý závěr ve Vancouveru pokazila hromadná bitka. Hokej jako za starých časů, smál se Horvat

- Reklama -

Vancouveru se povedla odveta za první duel, Kosatky využily výhody domácího prostředí a srovnaly stav série s Calgary na 1:1. Daniel Sedin a Chris Higgins ukončili dlouhé čekání na gól v play off, Eddie Läck pochytal 22 střel hostů a Canucks si v pátek připsali v Rogers Areně vítězství 4:1.
„Měli jsme skvělý začátek, jako v minulém utkání,“ vyzdvihl Henrik Sedin, který si připsal jednu asistenci. „Hráli jsme znovu dobrý zápas. Rozdíl byl, že jsme dali o něco víc branek. To je důvod, proč jsme vyhráli.“


Vstupte do světa statistik NHL


Daniel Sedin otevřel skóre už ve třetí minutě. Krásnou bratrskou spolupráci zakončil přesnou ranou z pravého kruhu. Trefil se tak poprvé od play off 2011, kdy došel Vancouver až do finále. V dalších dvou letech Daniel ve vyřazovací části neskóroval. Loni Canucks v bojích o Stanley Cup chyběli.
Už o čtyři minuty později to bylo 2:0, když Chris Higgins využil přesilovku. Také jednatřicetiletý Američan se trefil v nadstavbové části soutěže poprvé od roku 2011. Lidé na stadiónu chvilku váhali, zda se puk neodrazil od horní tyčky, ale gesto rozhodčího, který napřímil paži do branky, bylo nekompromisní.


Rozpis a výsledky prvního kola play off

- Reklama -

„V první třetině nás přehráli,“ uznal obránce Calgary Kris Russell, jenž vstřelil vítězný gól předešlého duelu. „Viděli jste jejich góly, využili příležitosti. My jsme se špatně dostávali zpátky. V play off si nemůžete vzít třetinu volna, nemůžete vypustit ani jedno střídání. Ta špatná třetina nás stála zápas, poučíme se z toho.“
Zbytek zápasové zápletky si hráči schovali až do třetího dějství. Vancouver nejprve zvýšil na 3:0, hosté sice snížili, ale Radim Vrbata zpečetil výsledek trefou do prázdné brány. Hosté šli do rizika dlouho před koncem, český forvard se chopil odraženého kotouče a ze středního pásma jej 121 sekund před třetí sirénou nasměroval do branky.
Závěr utkání se bohužel trochu vymknul z rukou. Souboj se začal přiostřovat, útočník Michael Ferland jezdil po ledě jako smyslů zbavený, jeho ataku se nevyhnul ani brankář Läck. Za stavu 4:1 už tedy fanoušci další branku neviděli, osobních soubojů a rvaček však nabídli hráči ještě hodně.

Minutu a sedmnáct vteřin před koncem došlo k hromadné bitce, do níž se zapojilo všech deset hráčů na ledě. Rozhodčí po ní rozdali 132 trestných minut, včetně několika vyloučení do konce utkání.
„Bylo to hodně nadoraz. Tvrdé bodyčeky, prostě hokej jako za starých časů,“ smál se mladíček Bo Horvat. „Byl to fyzický zápas, nikdo se nedržel zpátky a totéž očekáváme od utkání číslo tři. Musíme se na něj připravit,“ slíbil dvacetiletý Kanaďan.
Titulní foto: Bob Frid/Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -