- Reklama -

Výsledková krize Devils pokračuje. Utkání v Pittsburghu nedohráli Jágr ani Eliáš

- Reklama -

Mužstvo New Jersey prožívá skutečně smolné období. Porážku střídá porážka, tým navíc stíhají zranění. Nedávnou ztrátu Travise Zajaca vyřešil generální manažer podpisem Scotta Gomeze, teď bude spolu s trenérem řešit další otazníky. Devils prohráli v Pittsburghu páté utkání v řadě, k tomu bez Jaromíra Jágra a Patrika Eliáše, kteří zápas nedokončili.
Vyrovnaný duel rozhodla jediná branka. Bezzubá ofenziva Ďáblů dala za posledních 120 minut jen jednu branku. Také v úterý večer v Consol Energy Centeru to byla hlavně přehlídka zmařených šancí, a to na obou stranách. Jediným, kdo dokázal poslat puk do sítě, byl nakonec na straně domácích Jevgenij Malkin.
Ruský hokejista se prosadil po pěkné kombinaci a bekhendovém blafáku. Dvanáctým gólem a třicátým bodem v sezóně se posunul už na čtvrté místo v ligové produktivitě. Na lídra bodování a spoluhráče Sidneyho Crosbyho ztrácí v tuto chvíli tři body.
„Bavili jsme se o tom už před zápasem, že to může být jedno z těch utkání, kde to budeme muset urvat třeba až ve třetí třetině,“ řekl kouč Mike Johnston. „A opravdu to byl jeden z těch zápasů. Šlo to přesně směrem, jakým jsme předpokládali. Vypořádali jsme se s frustrací a nakonec jsme v opravdu tvrdém zápase odvedli dobrou práci.“
Stínem utkání z pohledu hostů byla ztráta dalších dvou útočníků. Jaromír Jágr odstoupil ze hry dvě minuty a tři vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy jej tvrdě atakoval obránce Pens Robert Bortuzzo. Dvaačtyřicetiletý forvard zavážel puk podél pravého hrazení a v okamžiku, kdy jej odehrál před bránu, jej tvrdě srazil bek Penguins. Lze spekulovat, zda šlo o faul loktem.
Jágr se po chvilce za pomoci trenérů sebral a odešel do kabin. Do utkání už víc nezasáhl. „Prostě hraju tvrdě,“ krčil rameny Bortuzzo, jehož zákrok zůstal nepotrestán. „Je to bezpochyby velmi talentovaný hráč. Hraju tak proti všem nejlepším hráčům soupeře. Myslím, že je to součást mé hry. Máme v týmu také velmi šikovné hráče a někdy zažívají totéž.“
Patrik Eliáš odstoupil z utkání ještě dřív. Do hry se nevrátil po první přestávce, důvody nebyly upřesněny. Aby toho nebylo málo, z tábora Devils nedohrál ani Stephen Gionta, který opustil zápas během první třetiny poté, co blokoval střelu soupeře. Na straně Penguins nedohrál Scott Wilson. Debut v NHL mu kvůli zranění zhořkl během druhé třetiny.
„Myslím, že jsme hráli přesně tak, jak jsme měli, s ohledem na okolnosti,“ připomněl tíživý vývoj utkání brankář hostů Cory Schneider. „Ztratili jsme tři chlapy. Odvedli jsme všechno potřebné k vítězství, ale puk bohužel neprošel do sítě. Všechny tři lajny makaly, zasloužili jsme si lepší výsledek.“

Foto: Icon Sportswire
Hit Roberta Bortuzza na Jaromíra Jágra

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -