- Reklama -

Výsledky NHL z 25. dubna: Bluesmani vyřadili obhájce, Nashville si vynutil sedmý zápas

- Reklama -

Potřetí v řadě už se Blues porazit nenechali, nad Chicagem zvítězili v pondělí 3:2 a můžou se začít připravovat na Dallas. V týmovém pojetí svěřenců Kena Hitchcocka žádný z hokejistů výrazně nevynikl, po bodu si připsalo devět mužů. Klíčovou branku vstřelil ve 49. minutě Troy Brouwer, člen vítězného týmu Jestřábů z roku 2010.
St. Louis si v první třetině vypracovalo dvoubrankové vedení díky dvěma premiérovým střelcům v play off Jori Lehterämu a Coltonu Paraykovi, ale Blackhawks ještě před přestávkou zmírnili manko. Po slovenské kombinaci překonal Briana Elliotta z vrcholu pravého kruhu Marián Hossa střelou skrytou za obránce. Po přestávce při Shattenkirkově vyloučení hledal Hossu svojí přihrávkou Andrew Shaw a od Bouwmeesterovy nohy skončil kotouč v domácí kleci podruhé.
Na třetí gól Bluesmanů už ale hosté odpověď nenašli, jen při Seabrookově nápřahu tři a půl minuty před sirénou dvakrát zazvonila tyč. Po třech vypadnutích v úvodu play off se hokejisté St. Louis znovu podívají do druhého kola.
Tam byli v roce 2012 naposledy také Predátoři a letos mají stále ještě šanci navázat na tehdejší úspěch. Ve včerejším zápase s Anaheimem je 26 zákroky podržel Pekka Rinne, kapituloval jen ve 40. minutě při soupeřově přesilovce. Na opačné straně kluziště však skončily v síti tři kotouče.
Vše podstatné se odehrálo v prostředním dějství. V jeho deváté minutě Mattias Ekholm rozsvítil červené světlo střelou z pravého kruhu přes stínící hráče, o dalších devět minut později při přečíslení děkoval James Neal za přihrávku Ryanu Johansenovi. Jediný gól Kačerů už jsme zmiňovali, vstřelil ho Ryan Kesler. Výsledek pečetil v závěrečných sekundách kapitán Weber střelou do prázdné klece.
V prvních čtyřech zápasech série byli vždy úspěšní hosté, v dalších dvou platila výhoda domácího ledu. Tu se ve středu budou Predators snažit soupeři ukrást v premiérovém sedmém utkání v klubové historii.



St. Louis – Chicago 3:2 (2:1, 0:1, 1:0) – konečný stav série 4:3

Branky a asistence: 2. Lehterä (Bouwmeester, Schwartz), 14. Parayko (Berglund, Steen), 49. Brouwer (Fabbri, Stastny) – 19. Hossa (Pánik), 24. Shaw (Toews, Keith).
Střely na branku: St. Louis 9-12-5=26, Chicago 11-13-9=33. Přesilovky: 0/2 – 1/1.
Brankáři: Elliott 31/33 – Crawford 23/26.
Hvězdy utkání: Brouwer, Elliott, Fabbri (všichni STL).
Česká účast: –

Nashville – Anaheim 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) – stav série 3:3

Branky a asistence: 29. Ekholm (Järnkrok, Ellis), 38. Neal (Johansen), 60. Weber (Neal) – 40. Kesler (Perry, Fowler).
Střely na branku: Nashville 8-12-6=26, Anaheim 7-11-9=27. Přesilovky: 0/1 – 1/2.
Brankáři: Rinne 26/27 – Andersen 23/25.
Hvězdy utkání: Neal, Rinne, Ekholm (všichni NSH).
Česká účast: –
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -