- Reklama -

Výsledky play off NHL z 19. května: Pittsburgh po těsné výhře v Ottawě srovnal stav série

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu se po středečním debaklu v Ottawě (1:5) dokázali vzchopit a díky těsné výhře 3:2 srovnali stav konferenčního finále play off National Hockey League na 2:2 na zápasy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


O úspěch hostujícího mužstva se velkou měrou přičinil kapitán Sidney Crosby. Hráč s číslem 87 se nejprve 46 sekund před koncem první třetiny podílel přihrávkou na brance Olliho Määtty, v čase 27:41 pak dorážkou zužitkoval přesilovou hru a poslal Penguins do vedení 2:0.
„Tahle parta má schopnost správně reagovat na jakoukoli nepříjemnost nebo výzvy, které před nimi stojí. Proto jsou v posledních letech tolik úspěšní. A vždy to začíná naším lídrem a kapitánem,“ míní trenér Mike Sullivan.
O necelé čtyři minuty později se poprvé v letošním play off zapsal mezi střelce Brian Dumoulin, který poslal Tučňáky do tříbrankového trháku. Pětadvacetiletý obránce měl velkou kliku, že se jeho nahození před gólmana Craiga Andersona odrazilo do brány od brusle domácího zadáka Diona Phaneufa.
Před pátečním duelem v Canadian Tire Centre vsadil kouč Pens Mike Sullivan na změnu v brankovišti, když poprvé ve vyřazovacích bojích poslal mezi tři tyče od první minuty Matta Murrayho na úkor zkušenějšího Marca-André Fleuryho.
Dvaadvacetiletý rodák z Thunder Bay se mu za důvěru odvděčil solidním výkonem. „Není jednoduché naskočit takhle do play off, ale hlavní je na to nemyslet. Pozornost upínám k jiným věcem. Snažím se chytit rytmus utkání, neztratit koncentraci a podat co nejlepší výkon. Myslím, že se mi to dnes povedlo, i když bych samozřejmě mohl být lepší. A také kluci přede mnou hráli neuvěřitelně,“ sdělil Murray.

Senátoři na něj vyslali celkem 26 střel, do sítě si však našly cestu pouze dvě z nich. Dlouho držel čisté konto, až 98 sekund před druhou sirénou ho překonal Clarke MacArthur. V 55. minutě se o dramatickou koncovku postaral Tom Pyatt, který snížil na 2:3, výhru už si ale Pittsburgh vzít nenechal.
„Před utkáním jsme si zdůrazňovali, že musíme lépe začít a že musíme hrát s vyšším odhodláním a touhou vyhrát. Cítili jsme, že nám tohle minule scházelo. Dnes už to bylo mnohem lepší, a také proto jsme byli odměněni dobrým výsledkem,“ řek Crosby.

- Reklama -

Ottawa – Pittsburgh 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)

Stav série: 2:2.
Branky a asistence: 38:22 Clarke MacArthur (Bobby Ryan), 54:59 Tom Pyatt (Mike Hoffman, Erik Karlsson) – 19:14 Olli Määttä (Sidney Crosby, Jake Guentzel), 27:41 Sidney Crosby (Jake Guentzel, Phil Kessel), 31:30 Brian Dumoulin (Ian Cole, Scott Wilson).
Střely na branku: OTT 9-7-10=26, PIT 14-14-7=35. Přesilovky: 0/4 – 1/2. Aréna: Canadian Tire Centre (19 145 diváků).
Brankáři: Anderson 35/32 – Murray 26/24.
Hvězdy utkání: Guentzel, Crosby (oba PIT), Pyatt (OTT).
Česká účast: – .


Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -