- Reklama -

Výsledky play off NHL z 29. května: Pittsburgh odstartoval finálovou sérii výhrou nad Nashvillem

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu vstoupili lépe do finálové série Stanleyova poháru, když v úvodním utkání porazili na svém ledě Nashville 5:3. Predátoři sice svého soupeře přestříleli 26:12, ale Tučňáci jim udělili lekci z produktivity.
V první třetině vystřelili osmkrát na bránu a třikrát se radovali z gólu. V čase 15:32 otevřel skóre ruský centr Jevgenij Malkin a o pouhých 65 sekund později navázal na nejproduktivnějšího hráče dosavadního průběhu play off Conor Sheary.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sedmnáct sekund před první přestávkou si Mattias Ekholm vstřelil vlastní gól. Nebezpečnou situaci před brankovištěm Nashvillu způsobil průnikem po pravém křídle Nick Bonino, gólman Pekka Rinne sice jeho pokus vyrazil, ale pouze do Ekholma, od něhož se puk odrazil do odkryté sítě.
V druhé části hry nedovolili Predátoři domácímu mužstvu ani jednou vystřelit na branku. Penguins si tak vytvořili nový nechvalný rekord v nadstavbové části soutěže. Od sezóny 1957-58, kdy ligoví činovníci začali střely mezi tři tyče evidovat, je to vůbec poprvé, co se něco takového přihodilo ve finálové sérii.
Gólman Pittsburghu Matt Murray poprvé inkasoval ve 29. minutě, kdy ho při hře v početní výhodě překonal Ryan Ellis. V polovině závěrečné části přetavil další přesilovku v kontaktní branku Colton Sissons a v čase 53:29 vyrovnal Frédérick Gaudreau.
Nerozhodný stav zlomil ve prospěch Pittsburghu v 57. minutě nejlepší střelec play off Jake Guentzel (10 branek, čtyři z nich mají hodnotu rozdílové trefy) a výhru úřadujícího šampiona potvrdil 62 sekund před koncem Nick Bonino při power play Nashvillu. Velkým dílem přispěli k úspěchu Penguins i Sidney Crosby a Chris Kunitz, oba si vylepšil statistiky o dvě asistence.
Druhý duel se hraje ve středu v 2:00 SELČ opět v PPG Paints Arena

Pittsburgh – Nashville 5:3 (3:0, 0:1, 2:2)

Stav série: 1:0.
Branky a asistence: 15:32 Jevgenij Malkin (Trevor Daley, Sidney Crosby), 16:37 Conor Sheary (Chris Kunitz, Sidney Crosby), 19:43 Nick Bonino (Brian Dumoulin), 56:43 Jake Guentzel (Matt Cullen, Justin Schultz), 58:58 Nick Bonino (Chris Kunitz) – 28:21 Ryan Ellis (P.K. Subban, Mike Fisher), 50:06 Colton Sissons (Roman Josi, Calle Järnkrok), 53:29 Frederick Gaudreau (Austin Watson, Mike Fisher).
Střely na branku: PIT 8-0-4=12, NSH 11-9-6=26. Přesilovky: 1/3 – 2/3. Aréna: PPG Paints Arena (18 618 diváků).
Brankáři: Murray 26/23 – Rinne 11/7.
Hvězdy utkání: Bonino, Guentzel (oba PIT), Sissons (NSH).
Česká účast: – .
Pittsburgh: M. Murray – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, Schultz – Kunitz, Crosby, Sheary – S. Wilson, Malkin, Kessel – Rust, Bonino, Rowney – Guentzel, Cullen, Hörnqvist. Trenér: Mike Sullivan.
Nashville: Rinne – Ekholm, P. K. Subban, Josi, Ellis, Irwin, Y. Weber – F. Forsberg, Sissons, Aberg – Arvidsson, Fisher, Neal – Järnkrok, C. Smith, F. Gaudreau – Fiddler, Watson, McLeod. Trenér: Peter Laviolette.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -