- Reklama -

Výsledky play off NHL z 9. května: Senátoři vyřadili Rangers a po deseti letech si zahrají finále konference

- Reklama -

Prvním finalistou Východní konference jsou hokejisté Ottawy, kteří v úterním utkání druhého kola play off National Hockey League porazili newyorské Jezdce na jejich ledě 4:2 a stejným poměrem ovládli i celou sérii. Senátoři postoupili do semifinále Stanley Cupu potřetí ve své klubové historii: v roce 2003 a naposledy před deseti lety.
Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen kapitán Ottawy Erik Karlsson, který si připsal gól a asistenci. „Všichni odvedli skvělou práci. Táhneme za jeden provaz a díky tomu jsme úspěšní,“ sdělil šestadvacetiletý švédský obránce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byla to těžká série. Zápasy číslo tři a čtyři se nám sice nevydařily, ale vždycky jsme se vydali ze všech sil. Nikdy to není lehké a Jezdci hráli dobře. Hodně nám to znesnadnili a zaslouží si uznání,“ uvedl na adresu soupeře rodák z Landsbro.
V dalším fázi vyřazovacích bojů se svěřenci kouče Guye Bouchera střetnou s vítěze základní části Washingtonem nebo obhájcem Stanleyova poháru Pittsburghem. Senátory tak rozhodně nečeká žádná lehká práce.
„Ještě je před námi dlouhá cesta. Radost z postupu si vychutnáme jen chvilku a zítra se zase vrátíme do práce. Věříme si. A pokud hrajeme správným způsobem, můžeme se měřit s jakýmkoli soupeřem,“ míní Karlsson.
Ráz nočního klání v Madison Square Garden ovlivnila první třetina, po které šli hosté do šatny s dvoubrankovým náskokem. Do trháku je poslaly trefy Mikea Hoffmana a Marka Stonea. Čtyři minuty před druhou sirénou překonal Henrika Lundqista již zmiňovaný Karlssona a triumf Sens pojistil do prázdné branky necelých sedm sekund před koncem Gabriel Pageau.
„Myslím, že jsme hráli natolik dobře, abychom vyhráli víc zápasů. Už v základní části jsme se bavili o tom, že někdy nestačí jen hrát dobře, musíte najít cestu k vítězství a v tom byli Senators lepší než my,“ přiznal Henrik Lundqvist.
„Ve všech zápasech jsme byli ve hře. Stačilo proměnit jednu z šancí anebo předvést nějaký skvělý obranný zákrok. Ale Sens si zaslouží obdiv. Hráli dobře a postup si zasloužili,“ uznal trenér Blueshirts Alain Vigneault.
Spolehlivý výkon předvedl gólman kanadského klubu Craig Anderson, jenž zneškodnil 37 z 39 střel. Vyzráli na něj pouze Mika Zibanejad a Chris Kreider. Navíc si připsal i asistenci a stal se druhou hvězdou zápasu.
Anderson po zápase ocenil obětavost svých spoluhráčů, kteří v první třetině zblokovali devět střel Rangers: „Zvedá to úroveň vaší hry. Každý se snaží o trochu víc, když vidí, jak někteří spoluhráči bojují a jsou schopni obětovat se pro tým.“

NY Rangers – Ottawa 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Stav série: 2:4.
Branky a asistence: 33:32 Mika Zibanejad (Mats Zuccarello, Nick Holden), 40:53 Chris Kreider (Mika Zibanejad, Brendan Smith) – 4:27 Mike Hoffman (Erik Karlsson, Clarke MacArthur), 14:44 Mark Stone (Clarke MacArthur, Chris Wideman), 35:53 Erik Karlsson (Bobby Ryan, Craig Anderson), 59:53 Jean-Gabriel Pageau (Mark Stone).
Střely na branku: NYR 13-11-15=39, OTT 10-11-5=26. Přesilovky: 0/4 – 0/2. Aréna: Madison Square Garden (18 006 diváků).
Brankáři: Lundqvist 25/22 – Anderson 39/37.
Hvězdy utkání: Karlsson, Anderson (oba OTT), Zibanejad (NYR).
Česká účast: – .

- Reklama -

Bude vás zajímat:



- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -