- Reklama -

Výsledky play off NHL ze 17. května: Senátoři rozhodli o výhře nad Pittsburghem už v první třetině

- Reklama -

Hokejisté Ottawy zvítězili v třetím utkání konferenčního finále play off National Hockey League nad Pittsburghem 5:1 a ujali se vedení v sérii 2:1 na zápasy. Gólem a asistencí přispěli k výhře kanadského klubu Mike Hoffman, Derick Brassard, Marc Methot a Kyle Turris. Do černého mířil také Zack Smith, Bobby Ryan zaznamenal dvě přihrávky.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Senators rozhodli o svém triumfu již v první třetině, ve které si vypracovali luxusní náskok. Čtyři góly během úvodních třinácti minut, to zlomilo Tučňáků vaz.
„Před domácím zápasem konferenčního finále proti obhájcům trofeje bylo cítit v šatně velké množství energie. A po takovém začátku jsme ji měli ještě víc, emoce z nás doslova tryskaly,“ řekl útočník Hoffman, autor úvodní trefy zápasu. „Moje branka v první minutě dostala fanoušky do varu. Nakoplo nás to a zdálo se, že soupeř s námi nedokáže držet krok.“
Hrdina předchozího duelu, gólman Marc-André Fleury, inkasoval čtyři branky z devíti střel a pak poprvé v letošním play off přenechal místo kolegovi Mattu Murraymu (naposledy nastoupil 6. dubna). Změna v brankovišti pomohla hostům zastavit brankostroj Sens, na obrat v utkání však již neměli síly a ve druhé třetině ještě jednou inkasovali.
„Musíme být na zápas lépe připraveni. Když inkasujete takhle brzy, dodá to domácímu týmu hodně energie. Od úvodního vhazování musíme hrát naplno. Jednoduše řečeno, potřebujeme se zlepšit,“ řekl kouč Pittsburghu Mike Sullivan.
„Když dostanete tolik gólů v první třetině, už s tím mnoho nenaděláte. Nebylo to tak, že bychom je pouštěli do velkých střeleckých příležitostí. Ale dnes jim tam spadlo úplně všechno,“ doplnil devětačtyřicetiletý rodák z Marshfieldu.

Nejlepší hráč utkání, gólman Ottawy Craig Anderson, držel čisté konto až do 47. minuty, kdy kapitán Penguins Sidney Crosby potrestal vyloučení Hoffmana a stanovil tak konečnou podobu výsledku.
„Tohle byl hodně špatný začátek. V žádném utkání nechcete tahat za kratší konec, ale dnes jsme si vykopali pořádně velkou díru. Otáčet utkání za stavu 0:4 je nesmírně těžké,“ uvedl Sidney Crosby. „Po takovém vstupu do utkání nemůžete vyhrát, zvlášť když jde o play off,“ dodal.
Ottawa – Pittsburgh 5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
Stav série: 2:1.
Branky a asistence: 0:48 Mike Hoffman (Kyle Turris, Alex Burrows), 10:34 Marc Methot (Bobby Ryan, Derick Brassard), 12:28 Derick Brassard (Clarke MacArthur, Bobby Ryan), 12:52 Zack Smith (Marc Methot, Erik Karlsson), 38:18 Kyle Turris (Mike Hoffman, Fredrik Claesson) – 46:07 Sidney Crosby (Phil Kessel, Mark Streit).
Střely na branku: OTT 12-10-7=29, PIT 10-10-6=26. Přesilovky: 0/4 – 1/3. Aréna: Canadian Tire Centre (18 615 diváků).
Brankáři: Anderson 26/25 – Fleury 9/5, Murray (od 12:52) 20/19.
Hvězdy utkání: Anderson, Ryan, Phaneuf (všichni OTT).
Česká účast: – .

- Reklama -

Bude vás zajímat:


- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -