- Reklama -

Čekání Edmontonu na první výhru v nové sezóně ukončil Nugent-Hopkins

- Reklama -

Až na šestý pokus se hokejisté Edmontonu dočkali v nové sezóně první výhry. Rozhodl o tom domácí triumf Oilers nad Tampou Bay v poměru 3:2. Gólem a asistencí se o ukončení edmontonské mizérie zasloužil Taylor Hall, rozdílovou trefu utkání vsítil Ryan Nugent-Hopkins.
„Dnes v noci jsme bojovali opravdu tvrdě, oni vyrovnali pozdě, my jsme je skutečně dobře bránili, to bylo dobře vidět,“ řekl Ryan Nugent- Hopkins, který se v sezóně zapsal mezi střelce vůbec poprvé.
Úspěch Naftařů z kanadské provincie Alberta se nerodil snadno. Na úvodní branku čekaly vyprodané ochozy Rexall Place až do 22. minuty, domácí fanoušci z ní však příliš radost neměli. Skóre otevřel centr Tampy Brian Boyle, který překvapil Bena Scrivense bekhendovým nahozením z nulového úhlu. Puk se odrazil od levého kolena zadáka Justina Schultze a prošel do sítě mezi tělem brankáře a bližší tyčkou.
Oilers však nezaháleli s odpověďmi a ještě do přestávky otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. O vymazání nuly na kontě Bena Bishopa se postaral Schultz, který si v čase 24:36 nabruslil z pravé strany před brankoviště Lightning a vyrovnal na 1:1. Jeho bekhendová rána zaplula pod horní tyčku s přispěním odrazu od držadla hokejky soupeřova brankáře.
Na Schultzův první gól v letošním ročníku NHL navázal Taylor Hall, který pět minut před druhou sirénou proměnil trestné střílení, když mířil přesně mezi Bishopovy betony. A do třetice se jednalo o bekhendový způsob zakončení. Hall potrestal faul obránce Matthewa Carlea.
V 54. minutě vrátil Blesky do zápasu Brett Connolly. Dvaadvacetiletý křídelník překonal Scrivense pohotovou ranou z mezikruží, střeleckou parketu mu výborně připravil Tyler Johnson. Remízový stav však příliš dlouho nevydržel. V čase 56:35 vrátil vedení na hokejky Olejářů Ryan Nugent-Hopkins, který zužitkoval zaváhání Ondřeje Paláta.
Chybnou rozehrávku českého forvarda v obranném pásmu Lightning zachytil v blízkosti modré čáry Jordan Eberle a okamžitě přenechal kotouč lépe postavenému Nugent-Hopkinsovi, který na nic nečekal a vypálil z hranice mezikruží. Proti této střele nad ledem k tyči byl gólman Bishop bezmocný.
„Když vyrovnali, zůstali jsme na střídačce všichni pozitivní. Víme, co dělat. Víme, že můžeme tento tým porazit, když hrajeme náš nejlepší hokej,“ sdělil Nugent- Hopkins.
Těsné vedení 3:2 si domácí už pohlídali do konce utkání. „Ve třetí části jsme hráli s velkým nasazením, pokud bychom takhle hráli v prvních dvou třetinách, kdo ví, jak zápas dopadne,“ kouč Lightning Jon Cooper.
„Musíme být lepší. Nemůžeme přijít, hrát takto a čekat, že vyhrajeme, udělali jsme hodně chyb po celém ledu,“ vysvětlil příčiny prohry Tampy Bay Bishop.
Brankář Edmontonu Scrivens, měl 22 úspěšných zákroků. „Dnes to byl jeden zápas, je to další krok správným směrem, ale vítězné návyky nepřijdou přes noc. Tohle vyžaduje hodně opakování, než se stanou přirozené. Je to dlouhá cesta, ale tohle byl správný krok.“
Tampě chyběli v zápase dva klíčoví zadáci. Radko Gudas vynechal už třetí zápas v řadě kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla. Victor Hedman, který nedohrál sobotní duel ve Vancouveru, bude kvůli zlomenému prstu chybět v sestavě Bolts zhruba čtyři až šest týdnů.
Premiéru v NHL si včera prožil devatenáctiletý útočník Jonathan Drouin. Cestu trojce loňského draftu do sestavy Tampy Bay otevřela absence Alexe Killorna, jenž se zranil na ranním rozbruslení.

Edmonton – Tampa Bay 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a asistence: 25. Schultz (Jakupov, Hall), 35. Hall, 57. Nugent-Hopkins (Eberle) – 22. Boyle (Morrow, Garrison), 54. Connolly (Johnson).
Střely na branku: 5-11-7=23, 6-9-9=24. Přesilovky: 0/2 – 0/2. Diváci: 16.839.
Brankáři: Scrivens 24/22 – Bishop 23/20
Hvězdy utkání: Hall, Nugent-Hopkins (oba EDM), Connolly (TBL)
Česká účast: – Palát, Šustr.

Příští zápas v TV: New Jersey – NY Rangers, út/st 21. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -