- Reklama -

Tarasenko opět úřadoval a dotáhl St. Louis k páté výhře v řadě

- Reklama -

V noci z pondělí na úterý měla NHL na programu jen jedno utkání, které přineslo další radost fanouškům St. Louis. Svěřenci trenéra Kena Hitchcocka totiž podruhé za sebou uspěli v samostatných nájezdech. V sobotu tímto způsobem zdolali Colorado, tentokrát brali dva body po rozstřelu s New Yorkem Rangers.
Nejtučnějším písmem se do statistik duelu v Madison Square Garden zapsal Vladimír Tarasenko, nejlepší hráč minulého týdne v NHL. Ruský útočník pokračoval ve vydařených výkonech z předešlých zápasů, nejprve vstřelil nádherný gól, v závěru duelu přihrál na vyrovnávací trefu Jaye Bouwmeestera a navíc proměnil rozhodující nájezd, díky čemuž hosté nakonec zvítězili 4:3.
St. Louis natáhlo svoji úspěšnou sérii na pět výher a po jedenácti zápasech se propracovalo na šestou příčku tabulky Západní konference.
První třetina patřila jednoznačně domácím hráčům, kteří na ledě naprosto dominovali, přestříleli soupeře 15:4, ale ze své aktivity vytěžili pouze jednu branku. V 6. minutě poslal Jezdce do vedení Chris Kreider, když v přesilové hře tečoval nahození Matta Hunwicka. Hostům se nedařila kombinace, byli pomalejší a bez důrazu a jen díky výborným zákrokům brankáře Briana Elliotta odcházeli do kabin za stavu 0:1.
Po trenérově domluvě přidali Blues po přestávce na obrátkách a během dvaceti minut vyslali na Cama Talbota celkem sedmnáct puků. „Jasně, řekli jsme si pár slov. Měli jsme trochu ostřejší rozhovor,“ potvrdil Hitchcock.
„Byla to naše nejhorší třetina v sezóně, ale tu druhou jsme odehráli excelentně. Soupeř se musel obejít bez čtyř obránců ze základní sestavy a mám pocit, že my jsme si víc všímali toho, kdo nehraje, než toho, kdo nastoupil. Našim nejlepším hráčem byl gólman,“ dodal.
Střeleckou smůlu protrhli Blues v čase 27:18, kdy parádní individuální akcí předvedl Tarasenko. Při vyloučení Matta Hunwicka si ruský forvard našlápl ve středním pásmu, přešel přes tři domácí obránce a kličkou á la Peter Forsberg vyrovnal na 1:1. Druhou asistenci si připsal gólman Elliott.
„Je to dynamický hráč a kanonýr, nikdy jsem s takovým hokejistou ještě nehrál. Jeho střela, skvělé zrychlení a schopnost dát branku jsou jako z jiného světa,“ uvedl na Tarasenkovu adresu David Backes.
Vstup do třetí části vyšel lépe hostům. Dvěma šťastnými odrazy se Blues dostali do vedení, když se střela Barreta Jackmana odrazila od hokejky Hunwicka do nohy centra St. Louis Patrika Berglunda. Puk se bez úmyslného kopnutí dostal až za brankovou čáru. Rangers se ale nevzdali a dvěma góly Martina St. Louise ve 47. a 54. minutě skóre otočili.
Z vedení 3:2 se však neradovali dlouho, už 76 sekund po druhé brance St. Louise vyrovnal Jay Bouwmeester, který prudkým švihem z hranice mezikruží vymetl pavučinky z rohu Talbotovy svatyně. Gólu Bouwmeestera přitom předcházela velká šance domácího Chrise Kreidera, jenž se ocitnul sám proti Ellitovi, ale ten jeho ránu na vyrážečku dokázal vytěsnit.
Zápas nakonec dospěl až do penaltového rozstřelu, v něm se na straně hostujícího celku prosadili Alexander Steen a Vladimír Tarasenko, jediným úspěšným exekutorem Rangers byl Lee Stempniak. Na tři z pěti posledních výher dosáhli Bluesmani až v nastavení nebo po nájezdech. „Takhle musíme hrát. I dnes to bylo jen na nás, abychom našli způsob, jak se vrátit do utkání,“ řekl kapitán St. Louis David Backes.
Jezdci prohráli v nájezdech druhý zápas za sebou, v sobotu podlehli Winnipegu Jets. „Předvádíme celkem dobrý hokej. Poslední dva zápasy jsme ztratili až v nájezdech, takže bych mohl říct, že náš výkon při hře pět na pět byl v obou zápasech dobrý. Děláme kroky správným směrem,“ řekl kouč NY Rangers Alain Vigneault.

NY Rangers – St. Louis 3:4sn (1:0, 0:1, 2:2 – 0:0, 0:1)

Branky a asistence: 6. Kreider (Hunwick, Duclair), 47. St. Louis (Hagelin, Brassard), 54. St. Louis (Nash, Brassard) – 28. Tarasenko (Shattenkirk, Elliott), 44. Berglund (Jackman), 55. Bouwmeester (Lehtera, Tarasenko).
Samostatné nájezdy: Stempniak – Steen, Tarasenko. Neproměnili: St. Louis, Nash – Lindström.
Střely na branku: 15-8-10-6=39, 4-17-11-2=34. Přesilovky: 1/4 – 1/3. Diváci: 18.006.
Brankáři: Talbot 34/31 – Elliott 39/36.
Hvězdy utkání: Tarasenko (STL), St. Louis (NYR), Bouwmeester (STL).
Česká účast: – .

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -