- Reklama -

Vysněný kalifornský trip: Rangers jsou k nezastavení

- Reklama -

Třízápasová šňůra venkovních zápasů v Kalifornii dopadla pro New York Rangers skvostně. Po výhrách 4:1 nad Ducks, 4:3 nad Kings a 3:1 nad Sharks dává loňský finalista svým fanouškům jasně na vědomí, že se opět dostal do své brilantní formy, kterou se prezentoval v posledním play-off.
Celek Alaina Vigneaulta vydoloval od 8. prosince 26 z 28 možných bodů (!) a v tabulce od té doby poskočil o rovných 10 míst.
Veliký podíl na tomto výkonnostním vzestupu má samozřejmě také švédský gólman Henrik Lundqvist, pro něhož mělo sobotní vítězství nad San Jose, v němž inkasoval jen přesilovkový gól ve třetí třetině, ještě o něco sladší příchuť než pro zbytek týmu.

„Věříme, že můžeme porazit kohokoliv,“ cituje Lundqvistova slova Larry Brooks z NY Post. „Dobře si ale uvědomujeme, v čem náš úspěch spočívá: Tvrdě pracujeme a věnujeme se každému detailu ve hře. Kdybychom tak nečinili, můžeme naopak prohrávat s jakýmkoliv týmem v lize.“ V rámci vítězného tažení Rangers se ale nepřepisují jen osobní rekordy. Newyorský celek se nyní nachází uprostřed pětizápasové vítězné série a z posledních 14 klání bral hned 13krát dva body. Podobného úspěchu klub naposledy dosáhl v 70. letech minulého století.

„Měli jsme za sebou vydařený měsíc proti slabším soupeřům, u nichž se předpokládalo, že je porazíme. Každý z nás se už proto nesmírně těšil na tento trip, v rámci něhož jsme narazili na kvalitní hokejové celky,“ svěřil se pro NY Post obránce Marc Staal.

Metropolitní divizi stále vévodí New York Islanders (57 bodů, 42 utkání), druzí jsou Pittsburgh Penguins (56 bodů, 41 utkání). Třetí Rangers (52 bodů, 39 utkání) mají ale na lídra divizní tabulky 3 zápasy k dobru. Vezmeme-li v potaz druhý pomalý start do sezóny během Vigneaultovy éry, je současný výkon manhattanského klubu o to působivější.
Rangers si v následujících dvou dnech užijí herního klidu, v úterý pak na svém ledě přivítají městského soka Islanders a ve čtvrtek se utkají v Bostonu s Bruins, kteří vyhráli poslední tři zápasy.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -