- Reklama -

Vzdává Calgary boj o play off? Glencrosse pustilo do Washingtonu

- Reklama -

Během sezóny ve Washingtonu testovali, kdo si bude nejlépe rozumět s produktivním duem Nicklas Bäckström – Alexandr Ovečkin. S výhledem na blížící se play off usoudili, že ve vlastních řadách hledat řešení nebudou. Z Calgary přichází Curtis Glencross výměnou za druhou a třetí volbu v letošním draftu.
„Curtis je hráč, po kterém jsme prahli. Jsme potěšeni, že se rozhodl zrušit no-trade klauzuli ve své smlouvě, aby se mohl připojit k našemu týmu,“ září spokojeností generální manažer Capitals Brian MacLellan. „Cítili jsme, že potřebujeme zvýšit konkurenci a přidat zkušenosti do našich útočných řad. Curtis v Calgary nastupoval v důležitých momentech zápasů. Z jeho přítomnosti budou těžit naši mladíci na ledě i mimo něj.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Capitals budou pátým zaměstnavatelem 32letého forvarda. Na začátku kariéry prošel Anaheimem, Columbusem a Edmontonem, ale v žádném ze jmenovaných měst moc času nestrávil. Hokejový domov našel až u Plamenů, kde působí od roku 2008.
„Jsem rád, že jsem mohl tak dlouho hrát doma před přáteli a rodinou,“ děkuje Glencross klubovému vedení za porozumění.
Třikrát zde pokořil hranici čtyřiceti bodů za sezónu. V posledních letech ale jeho výkony limitovalo zranění kolena, takže měl nižší čísla. V tomto ročníku nastoupil k 53 utkáním, v nichž zaznamenal 28 bodů. Na ledě trávil v průměru necelých sedmnáct minut za večer.
Curtisi Glencrossovi dobíhá čtyřletá smlouva za 10,2 miliónu dolarů. Washingtonský klub souhlasil s tím, že ji převezme v plné výši.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -