- Reklama -

Walker sní o tom stát se prvním australským hokejistou v NHL

- Reklama -

Může být tím, kdo zboří zažité předsudky o bezstarostných surfařích, kteří se nikdy nemohou prosadit v hokeji na té nejvyšší úrovni. Hokejový útočník Nathan Walker se narodil v Austrálii a krátce své dovednosti v nejrychlejší kolektivní hře světa brousil i v Česku, kde hrával za Vítkovice. Teď má namířeno úplně nejvýše – do slavné NHL. To ještě nikdy žádný Australan nedokázal.
„Všichni kamarádi doma a všichni, kdo se tam kolem hokeje trochu pohybují, ti všichni mi ohromně fandí. Kdykoliv přijedu domů, tak se vyptávají na to, kdy už nastane ten okamžik a já poprvé nastoupím do zápasu NHL,“ řekl rodák z Cardiffu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Hokejová komunita v Austrálii je hodně pospolu, takže by to byla pro všechny obrovská událost,“ svěřil se Walker, kterého si před dvěma lety vybrali v draftu Washington Capitals jako 89. v celkovém pořadí.
Je zvyklý hrát na levém křídle, ale v poslední sezóně odehrál hodně zápasů i uprostřed útoku. Na farmě Capitals v Hershey dokázal v lize AHL nastřílet 17 gólů a přidat 24 asistencí, navíc v 73 zápasech nasbíral 20 plusových bodů v hodnocení plus/minus.
Bodoval i v zápasech play off, dokonce gólem rozhodl o postupu Hershey do finálových bojů o Calder Cup. V něm sice jeho tým prohrál s Lake Erie 0:4 na zápasy, ale dvaadvacetiletý hráč se může pochlubit skvělou sezónou.
„Myslím, že jednou z mých nejlepších herních vlastností je má rychlost. Líbí se mi být tím, kdo se ostatním klukům na ledě dokáže dostat pod kůži a nutí je být v napětí. Neustále být hrozbou pro ostatní a zkoušet, co ještě mohu dokázat,“ tvrdí Walker.
Jeho další metou je dostat se na soupisku Capitals pro tréninkový kemp. „Tenhle cíl nosím v hlavě. Dostat se do kempu a zkusit se ukázat v té nejlepší možné formě a tvrdou prací kráčet krůček po krůčku dál,“ uzavírá.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -