- Reklama -

Washington má podruhé v historii jistou Prezidentovu trofej pro nejlepší tým základní části

- Reklama -

Washington si většinu sezóny uměl poradit, pokud se nějaký zápas nepovedl. Stejně tak umí třetí třetiny. Do pondělního utkání s Columbusem nastupovali Capitals po porážce 0:4 se St. Louis a čtyřicet minut se jim nedařilo soupeře utrhnout. Povedlo se v závěrečném dějství, kdy třemi brankami odskočili na konečný rozdíl 4:1.
Výhra nad Blue Jackets znamená pro Washington jistotu vítězství Presidents‘ Trophy určené nejlepšímu týmu základní části (první výhra Caps: 2009-10, 121 bodů). Caps vedou Metropolitní divizi, Východní konferenci i celou ligu aktuálně se 113 body, druhý Dallas (99) ani nikdo další je už nemůže předstihnout.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Třetí třetina je obvykle naše přednost a dneska se to potvrdilo,“ řekl brankář Braden Holtby, který zisk Prezidentovy trofeje nepřeceňuje. „Věděli jsme už nějakou dobu, že ji získáme, jen matematicky se to muselo stát, takže to není překvapení. Je to jedna z těch věcí, která ukazuje, že jsme se chovali správně celý rok a hlavně jsme tvrdě pracovali.“
Capitals vyhráli základní část podruhé ve své klubové historii. Tu první vyhrál v sezóně 2009-10 a bylo u toho i šest hráčů současného kádru. V play off tehdy Capitals daleko nedošli, vypadli už v prvním kole s Montrealem. Letos by určitě rádi ukázali víc.
Trenér Columbusu John Tortorella zná dobře Washington ze čtyř vzájemných setkání v play off, když ještě trénoval New York Rangers. Tenhle tým vypadá i podle jeho názoru silnější než ty předešlé.
„Proti týmu, jako je tenhle, musíme odvést víc ve využívání příležitostí,“ řekl Tortorella. „Oni dokázali svoje šance proměnit, což bylo to největší zklamání. Cítil jsem, že mám víc prostoru k útočení, což se ale nepovedlo.“
Všichni ve Washingtonu vědí, že Prezidentova trofej nic neznamená. Že ten hlavní hokej o všechno odstartuje až v polovině dubna. A kdo se chce po téhle sezóně opravdu radovat, musí hrát ještě minimálně celý duben, květen a část června.
„Snad se na to dá dívat i tak, že když hrajeme opravdu dobrý hokej, můžeme být nejlepším týmem v lize,“ řekl TJ. Oshie. „Je to náročná a dlouhá sezóna, být nejlepší všech 82 zápasů. Je to něco výjimečného a my jsme na to velmi hrdí. Doufejme, že to dokážeme využít pro zvýšení sebevědomí a motivaci do budoucna.“



Foto: clyde

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -