- Reklama -

Washington se dohodl s Bradenem Holtbym na pětileté smlouvě

- Reklama -

Vedení Washingtonu prodloužilo o pět let smlouvu s Bradenem Holtbym, svému gólmanovi nabídli Capitals dohromady 30,5 miliónu dolarů. Uzavřením kontraktu obě strany předběhly výsledek arbitráže, která se uskutečnila ve čtvrtek.
„Z Bradena se stal špičkový gólman National Hockey League. Máme radost, že jsme s ním podepsali dlouhodobý kontrakt,“ uvedl generální manažer amerického celku Brian MacLellan.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nový kontrakt garantuje Holtbymu průměrný roční příjem 6,1 miliónu dolarů. Pětadvacetiletý rodák z Lloydminsteru, který byl po skončení minulé sezóny chráněným volným hráčem, šel k arbitráži s požadavkem na roční plat ve výši 8 milionů dolarů, klub mu nabízel mzdu 5,1 mil. USD.
Talentovaného gólmana si Washington vybral v roce 2008 ve čtvrtém kole draftu jako celkově 93. hráče. Debut v soutěži absolvoval v sezóně 2010-11, Caps mu tehdy dali příležitost v jedenácti zápasech.
Výrazně na sebe upozornil v play off 2012. Holtby měl tehdy velkou zásluhu na tom, že Washington v prvním kole vyřadil obhájce titulu z Bostonu. Výborné výkony předváděl i v následující sérii proti NY Rangers, kterou ale Capitals nakonec prohráli 3:4 na zápasy.

Po letošní sezóně má Holtby na kontě 101 výher. Stal se tak třetím gólmanem v historii Capitals, jemuž se podařilo dosáhnout minimálně 100. vítězství v základní části NHL. Před ním to dokázali pouze Olaf Kölzig (301) a Don Beaupre (128). Na začátku letošního dubna vychytal Holtby 41. vítězství v sezóně, čímž vyrovnal klubový rekord Kölziga z ročníku 1999-2000.
„Cítíme, že právě vstupuje do nejlepšího období své kariéry. Braden se velmi záhy vypracoval v jednoho z nejlepších brankářů v historii naší organizace. Je to atletický typ gólmana se skvělou tréninkovou morálkou a je důležitou součástí naší budoucnosti,“ řekl MacLellan.
Holtby nastoupil v základní části nejlepší hokejové soutěže světa ve 178 zápasech, zaznamenal v nich brankový průměr 2,44 a procentuální úspěšnost zákroků 92,06. Ve dvaceti utkáních udržel čisté konto.
Nová smlouva Bradena Holtbyho:

2015-16: 3,5 mil. (podpisový bonus 3 mil.)
2016-17: 7 mil.
2017-18: 7 mil.
2018-19: 5 mil.
2019-20: 5 mil.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -