- Reklama -

Washington vyztužuje obranu, z Buffala přichází Mike Weber

- Reklama -

Při pohledu na postavení Washingtonu v tabulce je jasné, že tahle skvadra žádné velké vylepšení nepotřebuje. Však také generální manažer Brian MacLellan v souvislosti s blížící se uzávěrkou přestupů avizoval, že se nehodlá příliš angažovat. Když se ale naskytne příležitost vybrousit klenot, proč ji nevyužít. Capitals proto v úterý angažovali z Buffala obránce Mikea Webera výměnou za třetí volbu v draftu 2017.
„Je to obránce, který si hlídá své postavení vzadu, prezentuje se fyzickou hrou a je respektovaný spoluhráči,“ hodnotí čerstvě získanou posilu MacLellan. „Cítili jsme, že je důležité zvýšit konkurenci v naší defenzívě přidáním dalšího kvalitního zkušeného obránce.“
28letého Webera draftovali Sabres v roce 2006 ve druhém kole, jiný klub během své profesionální kariéry nepoznal. Za Šavle odehrál 341 zápasů, v nichž zaznamenal 53 bodů. Po sezóně mu vyprší tříletá smlouva za pět miliónů dolarů, Šavle se uvolily platit hráči polovinu ze zbývající mzdy.
V sestavě nového zaměstnavatele zaujme pittsburghský rodák zřejmě místo ve třetím obranném páru, kde bude alternovat s dvojicí mladíků Dmitrij Orlov, Nate Schmidt.
„Nechceme dělat nic drastického. Některá místa bychom rádi trochu podepřeli, ale tohle mužstvo moc změn nepotřebuje,“ říká trenér Barry Trotz, který se svými svěřenci z 58 zápasů získal 92 bodů, o deset víc než druhý nejúspěšnější tým v lize (jímž je Dallas, který má odehráno o tři utkání více).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -