- Reklama -

Washington zamkl pásmo a otevřel si vrátka do dalšího kola

- Reklama -

Pouhých jedenáct střel povolili hokejisté Washingtonu soupeřům z Long Islandu v rozhodujícím sedmém zápase úvodního kola play off. V síti skončil jen pokus Franse Nielsena, na opačné straně se červené světlo rozsvítilo dvakrát. Do souboje proti druhému newyorskému týmu poslal Capitals pohlednou akcí z 53. minuty Jevgenij Kuzněcov.
„Měli jen jedenáct střel, to hovoří za vše,“ shrne washingtonský trenér Barry Trotz. „Řekli jsme si, že ať už se stane cokoliv, necháme dnes na ledě všechno. Když to nebude stačit, budeme to muset přežít. Pokud to bude stačit, posuneme se dál. Myslím, že dneska jsme zahráli nejlepší zápas z celé série.“
Kuzněcov se v klíčovém okamžiku od pravého  mantinelu protáhl kolem bránícího autora jediného gólu Ostrovanů, rychlým výpadem roztáhl i Jaroslava Haláka a z ostrého úhlu poslal kotouč do sítě. Rodák z Čeljabinsku skóroval v sérii potřetí.


Hrálo se jinde:


První dvě třetiny se odehrávaly podle washingtonských not, jen gólový tón nebylo dlouho slyšet. Zahrál ho až důrazný Joel Ward ve 39. minutě, když před bránou dorazil Orpikovu střelu.
„Po takovémhle okamžiku v kariéře toužíte. Chcete být tím klukem, který zahraje důležitou akci,“ ani po zápase neskrýval radost Ward. „Bylo tam pár odrazů a já dostal puk do brány.“
Islanders přišli s odpovědí tři minuty po přestávce, když Bradenu Holtbymu proklouzla mezi nohama relativně neškodná Nielsenova střela. Po Kuzněcovově gólu měli Ostrované v závěru ještě šanci srovnat při Carlsonově vyloučení, ale přesilovku nevyužili. V celé sérii se jim to ze čtrnácti pokusů nepodařilo ani jednou.
„Vypadalo to, jako bychom se báli chyby,“ popisuje trápení závěrečného utkání kapitán Ostrovanů John Tavares. „V prvních dvou třetinách nám scházela agresivita ve všech třech pásmech. Pořád byl ale deset minut před koncem výsledek nerozhodný. Tehdy bylo potřeba něco vymyslet. Měli jsme šance, ale nic z nich nebylo. Oni dali gól a my ne.“
Washington se s NY Rangers, svým příštím protivníkem, utká v play off počtvrté za posledních pět let. V roce 2011 stačilo týmu z americké metropole v úvodním kole na postup pět zápasů, v dalších dvou letech zvítězili Jezdci shodně 4-3 ve druhém kole.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -