- Reklama -

Wideman mu ukončil rozhodcovskou kariéru. Soud případ smetl ze stolu

- Reklama -

Soudce v Calgary rozpustil soudní jednání proti bývalému obránci Flames Dennisu Widemanovi, kterého pohnal před spravedlnost rozhodčí Don Henderson. Devětačtyřicetiletý sudí, jenž od roku 1994 naskočil do více než 1 300 klání NHL, se na hráči pokoušel vysoudit odškodnění ve výši 10,25 miliónů dolarů.
Henderson tímto způsobem zareagoval na incident z ledna 2016, kdy jej Wideman zezadu srazil na mantinel a způsobil mu otřes mozku (psali jsme ZDE). Hokejista byl za zákrok suspendován na dvacet zápasů, avšak po odvolání mu byl trest o polovinu snížen (odůvodnění naleznete ZDE).


Hendersonovou motivací byl i fakt, že od té doby se na led nevrátil. V žalobě tvrdil, že jej trápí problémy s krkem, páteří a rameny. Widemanův nečekaný atak mu zároveň způsobil bolesti hlavy, úzkost a deprese.
Soud ale rozhodl, že případ je v plné gesci NHL a odmítl se jím dále zabývat.
Čtyřiatřicetiletý Wideman mezitím ukončil svou hráčskou kariéru a věnuje se trénování v juniorské soutěži.
Na drsný Widemanův atak se podívejte v následujícím videu:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -