- Reklama -

Williams je zpět!

- Reklama -

Carolina podepsala roční kontrakt s volným hráčem Justinem Williamsem.
Forvardův kontrakt na 700 tis. dolarů obsahuje možnost přivydělat si na bonusech dalších 1,3 miliónů v závislosti na individuálních i týmových úspěších v základní části a play-off.

Williams strávil s Hurricanes poslední dvě sezóny, před tou aktuální ale oznámil herní pauzu, během níž chtěl přemítat o své budoucnosti. 38letý Kanaďan dovedl tým letos na jaře v roli kapitána až do finále Východní konference, když v základní části nasbíral 53 bodů.
Jeho největší motivací pro návrat na led je hlad po čtvrtém Poháru.
„Může tam být šance vyhrát další Stanley Cup,“ citoval nedávná Williamsova slova Chris Johnston ze stanice Sportsnet.
O veterána se zajímalo vícero týmů, přednost však dostala Carolina, kde nyní sídlí jeho rodina. Nabídku údajně předložili také Maple Leafs a Bruins.
„Byli jsme s Justinem v kontaktu několik posledních měsíců, abychom zjišťovali situaci,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Canes Don Waddell.
„Jsme nadšení, že se rozhodl pro návrat. Jsme přesvědčeni, že nám jako posila pomůže na ledě i mimo něj.“
Kromě tří Stanley Cupů (2006 – Carolina 2012, 2014 – Los Angeles) se může rodák z Ontaria pochlubit také Conn Smythe Trophy z play-off 2014. Celkem má v NHL na svém kontě 1 244 utkání, v rámci nichž oblékal dresy Hurricanes, Flyers, Kings a Capitals.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -