- Reklama -

Williams si od NHL odpočine

- Reklama -

Zkušený útočník Justin Williams v pondělí uvedl, že si dá od NHL přestávku. Známého veterána tak v příští sezóně na ledě neuvidíme.
„Tohle je poprvé v životě, co jsem si nebyl jistý svými hokejovými ambicemi. Celé dosavadní léto bylo o hokeji a snaze připravit se na nový ročník,“ uvedl 37letý Kanaďan.


Naposledy Williams působil v Carolině, kterou loni s „céčkem“ na hrudi dovedl až do finále Východní konference. V červenci se stal nechráněným volným hráčem.
„Z důvodu mé současné nerozhodnosti a bez určitého mentálního a fyzického závazku, který jsem měl zvyklý mít, jsem se rozhodl, že od hokeje ustoupím,“ vysvětloval rodák z Ontaria své pohnutky.
Williams získal svůj první Stanley Cup s Hurricanes a další dva přidal v dresu Kings. Mimo tyto dva celky strávil také nějaký čas ve Philadelphii a Washingtonu. Na svém kontě má ve slavné lize 1 244 utkání, v nichž nasbíral 312 branek a 474 asistencí. V uplynulé sezóně vstřelil 23 gólů a přidal 30 přihrávek.
„Oceňuji Justinovu upřímnost a otevřenost a respektuji jeho rozhodnutí. Byl důležitou součástí našeho týmu, ale připravili jsme se na možnost, že může v sestavě chybět. Mužstvu, které jsme poskládali, věříme,“ okomentoval situaci generální manažer Canes Don Waddell.



- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -