- Reklama -

Winnipeg bez Pavelce neuspěl. Třemi body ho zlikvidoval Vrbata

- Reklama -

Pět výher za sebou nastřádal pro Tryskáče Ondřej Pavelec, jenž byl v pondělí vyhlášený hvězdou minulého týdne. Jakmile si ale český brankář potřeboval odpočinout, Winnipeg svou úlohu nezvládl. Jets prohráli ve Vancouveru 2:5, když dva góly inkasovali až v závěru při hře bez brankáře. Za dvě přesné trefy a jednu asistenci byl první hvězdou zápasu vyhlášen Radim Vrbata.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hosté přitom vedli na západě Kanady 2:0. Ve třetí minutě propálil z levého kruhu Eddieho Läcka Jiří Tlustý, v šesté minutě druhé třetiny přidal druhou trefu Blake Wheeler. Obrat domácích nastartoval Chris Higgins, po trefách Webera a Vrbaty vedli domácí ještě do druhé sirény 3:2.
Krásný byl hlavně gól Radima Vrbaty. Český útočník si sjel s pukem na holi z levé strany do brankoviště, trpělivě si počkal, položil brankáře a zavěsil do odkryté sítě.
„Je něco jako zabiják,“ řekl na adresu nejlepšího střelce Canucks Higgins. „Je neuvěřitelné se na něj dívat v okolí brány, jak drží balanc a kolik v sobě má trpělivosti. Je si velmi dobře vědom, kolik času kolem branky má. Skutečně pozoruhodné ho sledovat.“
Schopnosti českého snajpra pochválil i pokořený brankář. „Přinutil mě jít dolů, abych si ochránil prostor mezi betony. „Čekal jsem a doufal, že si neuvědomí, kolik času má. Jenomže on to věděl, udělal ještě jeden krok navíc a získal tak prostor, aby pověsil puk nade mě.“
V závěru Winnipeg zariskoval a během poslední půlminutky stihnul ještě dvakrát inkasovat do prázdné brány. Na konečných 5:2 uzavíral znovu Vrbata, který tak má na kontě už 29 vstřelených branek. Třiatřicetiletý forvard zatím zdolal třicetigólovou metu pouze v ročníku 2011-2012 u Coyotes, letos ji může pokořit podruhé v kariéře. Zbývá mu jediný zásah.
„Všichni ví, jak důležitý to pro nás byl zápas,“ řekl Vrbata k postavení Vancouveru, který si dvěma body upevnil šestou pozici v Západní konferenci. „Přestože jsme prohrávali 2:0, nevzdali jsme se a byli jsme schopni to ve druhé třetině otočit a ve třetí ubránit.“

Winnipeg dýchá na sedmém místě na záda právě Vancouveru, bodová ztráta na kanadského rivala tedy mrzí. Náskok na deváté Los Angeles už mají Tryskáči jen dva body, k tomu mají odehráno o jedno utkání navíc.
„Odevzdali jsme, co v nás bylo,“ ocenil na hře svých hráčů Paul Maurice, jehož tým porazil v pondělí Edmonton 4:1. „ Fyzicky jsme makali, jak jen to bylo možné. Byli jsme lepším týmem možná víc než třicet minut, ale stejně jsme nedokázali vyhrát.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -