- Reklama -

Winnipeg zvládl duel o play off s Minnesotou, Pavelec potřetí s nulou

- Reklama -

Zápas s Winnipegem nezačal pro Minnesotu příliš šťastně. V páté minutě hráli domácí oslabení, když Blake Wheeler hledal před jejich brankovištěm najíždějícího spoluhráče, ale jeho přihrávka se odrazila od brusle obránce Marca Scandelly rovnou do sítě. A jen o minutu později zmrazil šance Wild brankář Ondřej Pavelec, který vychytal Mikaela Granlunda.


Vstupte do světa statistik NHL


Thomas Vanek zase ve druhé třetině dělovkou z pravé strany orazítkoval tyčku Pavelcovy svatyně a ve stejné pasáži hry český gólman hřbetem lapačky vytěsnil tutovku Zacha Pariseho, který byl před ním úplně sám. A tak Jets přidali další trefu. Domácí brankář Devan Dubnyk vyrazil střelu Tylera Myerse a Drew Stafford neměl s dorážkou těžkou práci.
Další gól už nepadl, Pavelec pochytal celkem 32 střel a vysloužil si svou třetí nulu v této sezóně NHL. „Velká část našeho úspěchu tkvěla dnes v tom, jak si poradil s některými střelami. Měl pod kontrolou všechny dorážky a nebezpečné střely po ledě dokázal vyrážet do rohů, odkud jsme mohli znovu vyrážet do útoku,“ chválil svého svěřence trenér Winnipegu Paul Maurice.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Minnesotu podle jejich kouče brzdily zbytečné fauly. „Hokej je třeba hrát s emocemi, ale musíte je také umět kontrolovat. A to nám od začátku zápasu moc nešlo,“ stěžoval si Mike Yeo. Ještě, že je jeho tým nejlepší při hře v oslabení z celé ligy a inkasoval tak s Jets jen jednou. Jenže i to nakonec v tomto zápase stačilo.
Zápas byl pro obě mužstva hodně důležitý, protože právě Minnesota a Winnipeg spolu v Západní konferenci soupeří o poslední postupové příčky do play off. „Víme, že jsme měli vyhrát. Většinou v těchto zápasech o všechno hrajeme lépe. Ale možná je lepší, že nás to vrátí před začátkem samotného play off zpátky na zem,“ tvrdí útočník Wild Vanek.
Jeho tým teď má před sebou poslední tři zápasy základní části, všechny venku a se silnými soupeři z Chicaga, Nashvillu a St. Louis. „V téhle fázi sezóny je vždycky složité tým připravit a udržet ho v koncentraci, protože každý pořád myslí na to, co se stane, pokud vyhrajeme a co se stane, když nevyhrajeme. Musíme být silní a já věřím, že máme tým, který to dokáže,“ dodal na závěr Yeo.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -