- Reklama -

Winter Classic 2015 bude hostit Nationals Park ve Washingtonu

- Reklama -

O čem se už nějakou dobu spekulovalo, potvrdila NHL minulou středu. Tradiční novoroční utkání Winter Classic se v roce 2015 odehraje ve Washingtonu na baseballovém stadionu Nationals Park. Soupeřem domácích Capitals budou v domovském stánku týmu MLB Washington Nationals hokejisté Chicaga.
Po stadionech Wrigley Field, Fenway Park a Citizens Bank Park tak bude Nationals Park čtvrtým baseballovým areálem, který bude hostit tenhle hokejový svátek. „Bridgestone NHL Winter Classic je pro fanoušky jedním z vrcholů sezóny, ať už se hraje kdekoli. Nationals Park nabízí ideální prostředí pro to, aby Blackhawks a Capitals přinesli naši venkovní tradici do historického Washingtonu,“ uvedl ve svém prohlášení ligový komisař Gary Bettman.
„Jsme velmi poctěni, že jsme byli vybráni jako hostitelé Winter Classic NHL,“ řekl majitel a místopředseda týmu Nationals Mark Lerner. „Winter Classic je jednou z předních sportovních událostí v Severní Americe a my se těšíme, že budeme své hřiště a naše město sdílet s fanoušky NHL po celém světě,“ dodal.
Pro Capitals i Blackhawks půjde o druhou účast v novoročním venkovním utkání. Washington se představil jako hostující tým v Pittsburghu v roce 2011, Chicago hostilo Winter Classic o dva roky dříve na Wrigley Field. V minulé sezóně se v Chicagu na Soldier Field odehrál další venkovní zápas v rámci série Stadium Series.
Nationals Park s kapacitou přes 41 tisíc diváků sice nezlomí rekord v návštěvnosti, nicméně uspořádání tohoto svátku v hlavním městě Spojených států bylo pro NHL velkou výzvou. Volba baseballového stánku byla nakonec logická, ačkoli NHL zkoumala i další možnosti. Ve hře byl například fotbalový stadion týmu Washington Redskins FedEx Field nebo bývalý domov tohoto celku RFK Stadium. Prvně jmenovaný stadion by potřebám NHL vyhovoval, ledová plocha by se však nestihla připravit včas, protože 28. prosince se zde odehraje fotbalový zápas Redskins.
Baseballový stánek, jenž byl otevřen v roce 2008, sice nemůže nabídnout historický nádech mnoha slavných bitev, zcela jistě však potěší nabízeným komfortem. Podobně tomu bylo například při Winter Classic na  Citizens Bank Park ve Philadelphii, kde se také jednalo o poměrně nový areál.
„Jsme nadšeni, že můžeme přivítat Winter Classic a tým Chicago Blackhawks s jeho fanoušky v našem hlavním městě. Máme radost, že naše fanouškovská základna bude mít příležitost zažít tuhle událost a víme, že Nationals Park k tomu poskytne neuvěřitelné prostředí,“ sdělil majitel Capitals Ted Leonsis.
Spokojenost neskrývá ani druhá strana. „Je pro nás ctí být vybráni k účasti na Winter Classic 2015. Je to pro náš klub další významná událost a těšíme se na to, že strávíme Nový rok v našem hlavním městě,“ uvedl prezident a výkonný ředitel Blackhawks John McDonough.
Foto: Wikimedia Creative Commons

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -