- Reklama -

Yzerman nechce na změny spěchat. Radikální řezy sestavou Detroitu zatím nečekejte

- Reklama -

Fanshop týmuSteve Yzerman jako kapitán dovedl Rudá Křídla z Detroitu ke třem Stanley Cupům. V Motor City strávil celou svoji hráčskou kariéru, která trvala 22 let. Po jejím skončení se přesunul do managementu. Začínal jako viceprezident pro hokejové operace v Red Wings. Funkcionářské jméno si udělal jako generální manažer Tampy Bay a kanadské reprezentace na dvou olympiádách. Před novým ročníkem se vrátil domů do Michiganu. Má na starosti restart kdysi hrdého klubu.
Detroit v uplynulém ročníku už potřetí v řadě chyběl ve vyřazovacích bojích. Předtím zažil sérii 25 postupů za sebou, což značně namlsalo fanoušky, kterým už nyní začíná docházet trpělivost. Z letošního volného trhu zatím Detroit podepsal tři hráče. Finského veterána Valtteri Filppulu, jenž už jednou v dresu s okřídleným kolem hrál, obránce Patrika Nemetha a gólmana Calvina Pickarda.
„Samozřejmě, tím, že jsem nový, chci nejdříve postupovat pomalu. Nejdříve chci zhodnotit, co máme k dispozici,“ vysvětlil Yzerman, jenž k mužstvu nastoupil 19. dubna. „Myslím, že o našem týmu v NHL už vím hodně, potřebuji se ale více dozvědět o našich prospektech a talentech v Grand Rapids v AHL. Chci dát možnost zapracovat naše naděje, ale také co nejdříve pomoci našemu hlavnímu týmu,“ komentoval svůj dosavadní progres někdejší hvězdný útočník.
Zatím není jasné, zda bude ve své kariéře pokračovat švédský veterán Niklas Kronwall. Klíčový zadák, který pamatuje vítězné časy. Jeho zkušený hlas může v kabině chybět. Oproti loňsku se na soupisce neobjeví ani rakouský útočník Thomas Vanek či český bomber Martin Frk.
Příchod Filppuly by měl pomoci Andreasi Athanasiouovi. Ten by se díky tomu mohl přesunout na svoji přirozenou pozici na křídlo. Od Švéda Nemetha si zase Yzerman slibuje přitvrzení obrany. Urostlý defenzivní zadák by se mohl hodit do páru s ofenzivně naladěnými praváky Greenem nebo Hronkem.  Sedmadvacetiletý brankář Pickard dodá jistotu v brankovišti. Je solidní pojistkou při zranění někoho z dvojice Jimmy Howard nebo Jonathan Bernier. Navíc může fungovat jako zkušený mentor pro Filipa Larssona, který bude dozrávat na farmě v AHL.
Yzerman se nechal slyšet, že by se nebránil příchodu kvalitního obránce nebo pravého křídla. Který typ hráče současné soupisce Red Wings schází? Rozdílový hráč, někdo jako Dacjuk či Zetterberg. Dylan Larkin dělá pokroky, ještě ale není na takové úrovni. Očekává se, že více prostoru dostane Filip Zadina, ale ani od něj si nemůže Yzerman slibovat okamžitý efekt. Uslyšíme ještě, že Detroit podepíše nějaké velké jméno?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -