- Reklama -

Yzerman zatím práva na Stamkose vyměnit nechce, ale otevření trhu s volnými hráči se rychle blíží

- Reklama -

Kanadský hokejista Steven Stamkos stále nemá jasno o své budoucnosti. Šestadvacetiletý centr, jemuž letos vyprší pětiletý kontrakt celkem na 37,5 miliónu dolarů, se dosud nedokázal domluvit s vedením Tampy Bay na prodloužení spolupráce.
Na začátku července se Stamkos může stát nechráněným volným hráčem a hrozí, že klub opustí bez jakékoliv náhrady. Tomu se samozřejmě snaží zabránit generální manažer Blesků Steve Yzerman, jenž se stále soustředí na podpis nové smlouvy, možnost výměny kapitána Lightning do jiného klubu zatím neřeší.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Děláme vše, co můžeme, abychom Stamkose podepsali,“ uvedl Yzerman v rozhovoru pro list Tampa Bay Times. K případné výměně do jiného klubu by Stamkos musel dát Yzermanovi povolení, protože má ve své aktuální smlouvě klauzuli, že nesmí být bez svého souhlasu vytrejdován.
„Pokud mám být upřímný, je to mimo mou kontrolu. Na začátku července se stane nechráněným volným agentem. Nemohu ho nutit, aby se upsal Lightning. Jestli chce vyzkoušet trh s volnými hráči, má na to právo,“ doplnil šéf Tampy Bay.
O nové smlouvě jednají po celou sezónu zástupci Tampy Bay se Stamkosovým agentem Donem Meehanem z Newport Sports, prozatím ale nebyla dosažena žádná shoda. Před zhruba pěti měsíci informoval korespondent Sportsnet Elliott Friedman o tom, že Bolts nabídli Stamkosovi v prosinci dlouhodobý kontrakt s průměrným ročním výdělkem 8,5 miliónu dolarů.
Jednička draftu z roku 2008. Za osm sezón v dresu Lightning odehrál Stamkos v základní části National Hockey League 569 zápasů a připsal si 560 bodů (312+250). V play off přidal v 49 utkáních 15 branek a 20 přihrávek. Dvakrát vyhrát Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL.
Pokud se Stamkos stane nechráněným hráčem, bude si moci vybírat z nabídek napříč celou ligou a o zájemce by nebyla nouze. Ostatně nabídka by jistě přišla i od stávajícího zaměstnavatele. Jenže Yzerman má na svém seznamu úkolů ještě i další položky.
Chráněným volným hráčem se na začátku července zřejmě stane Nikita Kučerov. V příštím roce končí smlouva i dalším klíčovým členům kádru Bolts. Patří mezi ně útočníci Tyler Johnson, Ondřej Palát, Jonathan Drouin nebo obránci Victor Hedman či Andrej Šustr. Bez kontraktu budou i oba brankáři, Ben Bishop a Andrej Vasilevskij.
„Prodloužení smlouvy se Stamkosem ovlivní další věci, které budeme moci dělat s našim týmem. Proto bychom to potřebovali vědět raději dříve než později. V jisté chvíli budeme muset učinit rozhodnutí, jež se bude týkat i ostatních hráčů. Musím se rozhodnout, nelze to donekonečna odkládat,“ řekl Yzerman.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -