- Reklama -

Z fantoma play off muž pro základní část? Krejčí má dobře našlápnuto

- Reklama -

Před čtyřmi roky vyhrál David Krejčí kanadské bodování play off, ale ve statistikách základní části se zatím umístil nejlépe na hraně první dvacítky. Letos by mohl bostonský útočník pomýšlet výš, alespoň podle výsledků z prvních dvou týdnů. Z šesti startů si připsal celkem jedenáct bodů, produktivnějšího muže v NHL nenajdete.
„Dlouhodobě je důležitou součástí našeho týmu. Jeho současné výkony ještě víc ukazují, jak moc nám loni chyběl,“ říká trenér Medvědů Claude Julien.
V přehledu sezóny 2014-15 najdeme u Krejčího jména pouze 47 startů, v nichž zaznamenal sedm branek a 24 asistencí. Při ostatních utkáních nebyli jeho protivníky muži ve výstroji, ale vlastní tělo – bolavá třísla a kolena.
„Loňský rok byl těžký, půlku sezóny jsem sledoval jen seshora z ochozů. Nebylo to nic příjemného. Pokaždé, když teď stojím na střídačce a poslouchám hymnu, uvědomuju si, že můžu hrát, že žiju svůj sen,“ děkuje Krejčí. „A já chci hrát, takže dělám všechno, abych byl schopný hrát také příští zápas. Snažím se ze své formy vytěžit co nejvíc a přitom zůstat zdravý. Zatím to funguje a já jsem šťastný, že se daří mně i týmu.“
Medvědům loni utekl postup o dva body. Na vině byly mimo jiné i nedobře sehrané přesilovky, v jejichž využívání byli úspěšní jen z necelých osmnácti procent. Nízký počet zatím odehraných utkání neposkytuje ještě dostatečně silná data pro statistiky, ale faktem je, že z 21 letos nabídnutých možností proměnili Julienovi svěřenci osm, což je staví na piedestal NHL.
„Když na ni jdete a nečekáte, že dáte gól, nemá cenu tam chodit,“ přibližuje Krejčí mentalitu speciální formace, jejímž je členem. „Dobře si nahráváme, často střílíme, čímž vzniká i větší šance na dorážky. V poslední době nám to funguje.“
Jak už bylo řečeno, Bruins během početní výhody udeřil osmkrát. Rodák ze Šternberka u toho byl v šesti případech (2+4). Proti oslabenému soupeři tedy dosáhl více než poloviny svých bodů.
„Je skvělé, že nám to při přesilovkách šlape, ale musíme ještě zapracovat na nějakých věcech v situacích pět na pět,“ uznává Krejčí v rozhovoru pro Boston Herald. „Cítím, že při hře pěti proti pěti bychom mohli být lepší.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -