- Reklama -

Z Kanady do Kanady. Chris Tanev podepsal v Calgary

- Reklama -

Hraje úplně jiným stylem než ofenzivní Torey Krug, ale i defenzivně orientovaní obránci jsou pro tým velmi cenní. Ve Vancouveru si s ohledem na platový strop a nevýhodné smlouvy Louie Erikssona, Brandona Suttera, Tylera Myerse a dalších nemohli dovolit dát mu plat, jaký požadoval.
Chris Tanev tedy nakonec zamířil na trh, podobně jako gólman Jacob Markström. A dohodl se hned první den. Pikantní na tom je, že se ze západního pobřeží Kanady přesune jen kousek na východ k diviznímu rivalovi. Třicetiletého zadáka zaujala nabídka od Calgary.



Rodák z provincie Ontario, který nebyl nikdy draftovaný, se domluvil na čtyřleté smlouvě v celkové hodnotě 18 milionů dolarů. Roční cap-hit tak činí 4,5 milionu. V NHL doposud oblékal jediný dres, ten s kosatkou na hrudi.
V kabině byl tento válečník nesmírně oblíbeným parťákem, hodně také pomohl mladším hráčům z týmu. I díky jeho mentorování a zodpovědné hře směrem dozadu mohl letos Quinn Hughes předvádět taková kouzla, jaká předváděl.
„Strejda Chris“ bude konkrétně Hughesovi hodně chybět. Ale takový už je hokejový byznys. A pravdou je, že tvrdě hrajícího beka, který neuhne před žádnou střelou, v minulosti často trápila zranění. Canucks mají mladý tým na vzestupu a další drahý kontrakt pro třicátníka si zkrátka nemohli dovolit.
To ale neznamená, že to pro ně bylo snadné rozhodnutí, právě naopak. Chybět bude tento chlapík i vancouverským novinářům. „Právě jsem psal Chrisi Tanevovi. Deset let v tomto městě. Každý zápas ze sebe vydával všechno. Válečník. Oblíbený u spoluhráčů, trenérů i vedení klubu. Je těžké vidět ho odcházet,“ svěřil se na Twitteru Rick Dhaliwal z vancouverské pobočky The Athletic.
V Calgary doplní zkušený stay-at-home obránce defenzivní jádro, které po včerejším odchodu T.J. Brodieho aktuálně tvoří kapitán Mark Giordano a mladší skupina hráčů ve složení Noah Hanifin, Rasmus Andersson a Juuso Valimäki.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -