- Reklama -

Z nováčka dobře placenou hvězdou. Bjugstad podepsal s Pantery na šest let

- Reklama -

V loňské sezóně, kdy byl stále ještě řazen mezi zelenáče, ovládl Nick Bjugstad s 38 body klubové statistiky Floridy. Letos, v posledním roce své nováčkovské smlouvy, má devatenáctý muž draftu 2010 mezi Pantery obdobné postavení. Odměnou mu bude nový šestiletý kontrakt za 24,6 mil. dolarů.
„Nick patří k základním kamenům našeho klubu,“ zní ze Sunrise. „Je tažným koněm naší ofenzívy,“ to promluvil trenér Gerard Gallant.
V loňském ročníku vstřelil rodák z Minneapolisu šestnáct branek, v letošním už je na třinácti. Rozjížděl se ale pomaleji – na první bod v podobě asistence čekal až do šestého startu, na gól ještě o pět zápasů více. Potom ale skóroval dvakrát po sobě a ve druhé polovině listopadu měl dokonce období, kdy během šesti utkání zaznamenal devět bodů (6+3, přičemž dva zásahy do černého byly vítězné). Na přelomu měsíců na chvíli vypadl z rytmu, poté znovu bodoval ve čtyřech zápasech v řadě (4+3).
„I na začátku sezóny jsem měl pocit, že hraju dobře, jen mi to tam nepadalo. Do šancí jsem se dostával a bylo jen otázkou pravděpodobnosti, kdy se mi začne dařit,“ říká sebevědomě.
K průnikům před soupeřovu svatyni naplno využívá svých fyzických parametrů – váží 87 kilogramů, měří 193 centimetrů. „Je to velký chlap, který umí kontrolovat puk a rychle bruslí,“ tvrdí Bjugstadův spoluhráč Tomáš Fleischmann.
Trenér Gallant svého 22letého svěřence podržel i v okamžicích, kdy se mu nedařilo. „I když zrovna nedává góly, je hodně vidět. Trefuje tyčky, dostává se do šancí. Myslím, že jako hokejista dospívá. Jsem spokojený s tím, jak hraje. Jediné, co mi dělá starost, je jeho frustrace, když se mu nevede.“
Před Vánoci prožíval Bjugstad další z takových období, vyšel naprázdno v pěti zápasech. Po svátcích ale už zase boduje – v neděli si připsal asistenci, včera byl jediným střelcem Panterů v duelu s Montrealem. Svoji celkovou bilanci v NHL tím zaokrouhlil na 30 branek a 30 nahrávek ze 121 zápasů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -