- Reklama -

Z Pastrňáka bude nováček na plný úvazek

- Reklama -

Dokud neodehraje hokejista v NHL deset zápasů, nebere se jeho nováčkovská smlouva jako plnohodnotná a její trvání se tím pádem prodlužuje o další sezónu. Davidu Pastrňákovi se ročník 2014-15 bude počítat celý. K dosavadním devíti startům mu brzy přibydou další, vedení Bruins se rozhodlo ho ponechat u prvního mužstva.
„Shodli jsme se na tom, že tenhle kluk do ligy patří,“ uvedl trenér Claude Julien. „Bude teď na mně, abych ho vedl tak, aby mohl pokračovat v růstu a získávat další zkušenosti, a abych ho moc nepranýřoval, když mu zrovna nevyjde nějaký zápas.“
Prvních pět startů za Boston absolvoval Pastrňák na přelomu listopadu a prosince, připsal si v nich jednu asistenci. Poté byl přesunut nazpátek na farmu do Providence a následně uvolněn pro potřeby české juniorské reprezentace. Po návratu ze světového šampionátu zařadili trenéři 25. muže loňského draftu po bok krajana Davida Krejčího a on se jim odvděčil dvěma dvougólovými zápisy.
Pastrňák dobře ví, že nesmí polevit. „Zůstanu tu celou sezónu, takže na sobě musím pořád pracovat a snažit se odevzdat každý den sto procent pro tým,“ říká.

Osmnáctiletý mladík samozřejmě nemusí odehrát všechny zbývající zápasy sezóny. V případě neuspokojivých výkonů ho trenéři můžou poslat na tribunu nebo znovu na farmu.
„Zůstává s námi a my ho budeme dále sledovat, což ale neznamená – stejně jako u některých našich mladíků dříve – že bude po celou dobu v sestavě. Můžou přijít chvíle, kdy se mu nebude dařit a my ho na jeden nebo dva zápasy posadíme. Hlavní ale je, že bude součástí prvního mužstva, bude s ním trénovat a doufejme, že bude i pravidelně nastupovat,“ předestírá generální manažer Peter Chiarelli.
„Neznamená to, že by měl místo jisté. V životě není nic garantovaného, všechno si musíte zasloužit,“ dodává GM Medvědů.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -