- Reklama -

Z podceňovaných se stali lídři. Kdo letos hraje životní sezónu?

- Reklama -

S následujícími hráči se v této sezóně musí počítat daleko více, než tomu bylo v minulosti. Jejich důležitost v týmech závratně vzrostla a své šance se chopili opravdu pevně.

John Carlson – Washington Capitals

Embed from Getty Images
Před nedělním utkáním byl John Carlson nejvytěžovanějším hráčem celé NHL. Na ledě trávil v průměru 27 minut a 13 sekund, což je téměř o pět minut více, než jeho obvyklý čas v minulosti. Před sezónou odešli z Wahingtonu obránci jako Kevin Shattenkirk, Karl Alzner, nebo Nate Schmidt a Carlson tak může po zásluze dostat odpovídající prostor. Pokud mu tempo vydrží, mohl by nasbírat 62 bodů a výrazně si tak vylepšit pozizi pro vyjednávání o své další smlouvě.

Anže Kopitar – Los Angeles Kings

Embed from Getty Images
Slovinská hvězda má na svém kontě Selke Trophy, Lady Byng Trophy a dva Stanley Cupy. V právě probíhajícím ročníku ale hraje tak, jako by chtěl do své sbírky přidat i Hart Trophy. S průměrným časem na ledě 22:21 je druhým nejvytěžovanějším útočníkem v lize. Poté, co Jeff Carter odehrál pouze šest utkání a následně se zranil, převzal hlavní roli v týmu právě Kopitar, který by se v této sezóně mohl dostat na hranici 40 branek.

Sean Couturier – Philadelphia Flyers

Embed from Getty Images
Kanadský útočník konečně ukazuje své ofenzivní schopnosti, díky kterým se o něm v minulosti mluvilo jako o možné jedničce draftu 2011. Když se Claude Giroux přesunul z pozice centra na levé křídlo, byl na jeho místo dosazen právě Couturier. Díky souhře s kapitánem týmu a Jakubem Voráčkem, posbíral Couturier 19 bodů (10+9) v 17 zápasech. Ve své kariéře zatím nenastřílel více než 15 branek a bodovým maximem zůstává 39 bodů z ročníků 2013/14 a 2015/16.

- Reklama -

Deryk Engelland – Vegas Golden Knights

Embed from Getty Images
Pětatřicetiletý obránce tráví na ledě v průměru 19 minut a 12 sekund, tedy téměř o čtyři minuty více, než u něj bylo obvyklé. Po většinu své kariéry neplatil za výraznou postavu, ale v letošní sezóně má na kontě už 9 bodů (2+7) po 16 utkáních, což je jen 8 bodů od jeho dosavadního maxima. Engelland žije dlouhodobě právě ve Vegas a možná jen potřeboval hrát blíže svému domovu. I když je nepravděpodobné, že by nastolené tempo udržel po delší dobu, zaslouží si za start do tohoto ročníku velký obdiv.

Vladislav Naměstnikov – Tampa Bay Lightning

Embed from Getty Images
Většinu pozornosti na sebe strhávájí hvězdy Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Jenže třetí člen jejich útoku prožívá průlomou sezónu a svoji jízdu si opravdu užívá. Naměstnikov hraje téměř o čtyři minuty více, než bývalo zvykem a hlavně svůj nově získaný čas dokáže využít. Během 18 utkání nasázel soupeřům 9 branek a přihodil 10 asistencí. Těchto čísel by pravděpodobně nedosahoval, nebýt skvělých spoluhráčů, ale jeho příspěvek do hry nemůže být přehlížen.
 
 
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -