- Reklama -

Z šikovných rukou tvrdé pěsti. Pro Ducks změna k horšímu

- Reklama -

Corey Perry je nejlepším střelcem sezóny, Ryan Getzlaf nejlepším nahrávačem. V zápase se San Jose ale anaheimské hvězdy nepředvedly nic ze svého umění. Zabývaly se jinými záležitostmi, k nevelká radosti trenéra Bruce Boudreaua.
Frustrovaní z nepříznivého vývoje kalifornského derby, zapojili se oba tahouni ofenzívy do pěstních soubojů. Perry změřil v závěru druhé třetiny síly s Tommym Wingelsem a podle hodnocení návštěvníků specializovaného serveru hockeyfigths.com si nevedl vůbec zle. V 53. minutě utnuli rozhodčí hned na startu jeho počínající šarvátku s Justinem Braunem a oba kohouti dostali osobní desetiminutový trest.
Getzlaf shodil rukavice tváří v tvář Mirco Müllerovi v polovině zápasu, jenže sudí v souladu s novými pokyny z centrály NHL jim nedovolili víc. Ke skutečné bitce se tak dostal až tři  minuty před koncem, soupeřem mu byl James Sheppard. Hodnocení expertů: 50% hlasujících vidělo jako vítěze hráče Kačerů, další třetina byla ochotná označit výsledek šarvátky za nerozhodný.
„Takovéhle prostě jsou zápasy Sharks s Ducks. Věděli jsme, jak to bude vypadat, a jsem si jistý, že příští bude vypadat podobně,“ říká Matt Beleskey, který si také vykoledoval osobní postih.
Rozhodčí rozdali tresty v úhrnné výši 165 minut. Sedm osobních desetiminutových, jeden do konce utkání – na počínání Johna Scotta si určitě posvítí disciplinární komise NHL. Zajímavý je pohled na statistiku rvaček: bylo jich pět, ale potrestáno bylo pouze devět aktérů. Tim Jackman, oběť Scottova výpadu, za aktivního účastníka označen nebyl.
Zvýšenou averzi hokejistů Anaheimu na hráče v bílých dresech způsobil fakt, že po sedmi vítězstvích v řadě je Sharks srazili z růžového obláčku. Po první třetině vedli hosté 2:0, ve druhé přidali další branku a v 52. minutě Tommy Wingels při přesilovce za asistence Tomáše Hertla posunul ukazatel skóre ještě výš. Domácím se podařilo překonat Anttiho Niemiho až o tři minuty později, rovněž při početní výhodě.
„Potkaly se dva týmy,  které spolu tvrdě bojují, a jeden nebyl v poslední době zvyklý na porážky,“ hodnotí utkání ze svého pohledu trenér Bruce Boudreau. „Pořádně nás nakopali do zadku a my s tím nebyli schopní nic udělat a vyrovnat se jim. Byli jsme frustrovaní, a když jste frustrovaní, dějí se takovéhle věci.“
Ryan Getzlaf také uzná, že si on i jeho spoluhráči vybrali slabší chvilku v nejméně vhodnou chvíli. „Po celý zápas jsme byli splasklí. V poslední době jsme odehráli velmi slušná utkání, ale jednou za čas přijde takovýhle zápas. Jenomže naštve, že to bylo zrovna proti nim.“

Příští zápas v TV: Edmonton – Montreal, po/út 27. října, 2:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -