- Reklama -

Z trestné lavice se těžko útočí, vědí Američané před čtvrtfinále MS

- Reklama -

Svých tří vítězství v základní fázi mistrovství světa dosáhli hokejisté Spojených států proti nejhorším týmům skupiny B, v závěrečném vystoupení se Slováky se ještě museli obávat o postup do play off. V něm se jakožto čtvrtý celek z „béčka“ střetnou s naší reprezentací, vítězem skupiny A. Nejmladší tým světového šampionátu si je dobře vědom, že pokud chce v repríze loňského souboje o bronz uspět, musí ještě na spoustě věcí zapracovat.
„Udrželi jsme si šanci na úspěch a to je to nejdůležitější. Jsou ale určité prvky v naší hře, o nichž neustále mluvíme, že je musíme zlepšit,“ hlásil ještě z Petrohradu před stěhováním do Moskvy kapitán Matt Hendricks.
„Necháváme se často vylučovat, čímž ubíráme čas na hraní našim ofenzivním hráčům. Toho se musíme vyvarovat. Musíme to také ztížit soupeřovým gólmanům. Už je únavné každý večer říkat, jak byl jejich brankář dobrý a že byl hvězdou zápasu,“ dodává kmenový hráč Edmontonu.
Američané v dosavadním průběhu rozvlnili síť celkem 22krát, z toho ale patnáct zásahů pochází ze zmiňovaných výher nad Běloruskem (6:3), Francií (4:0) a Maďarskem (5:1). Ve zbylých utkáních dávali po dvou gólech, proti Kanadě skórovali pouze jednou. Češi naopak v sedmi zápasech inkasovali dohromady pouze dvanáctkrát.
Z osmnácti gólů, které tým USA dostal, jich pět padlo při soupeřových přesilovkách. S 36 menšími tresty patří američtí hokejisté k největším hříšníkům mezi postupujícími celky.
„Sálá z nás nervózní energie a velká bojovnost. Musíme ale odvést lepší práci v tom, abychom tuhle energii nasměrovali do správných oblastí a nenechali se tolik vylučovat,“ nabádá své svěřence John Hynes.
„Když jsme vstupovali do turnaje, nemluvili jsme o nějaké konkrétní medaili, ale chtěli jsme se dostat na postavení, v němž můžeme medaili získat. Jsme hrdí na to, že se nám podařilo vybojovat si příležitost v těžké konkurenci, ale víme, že musíme hrát lépe. Musíme předvést mnohem komplexnější výkon než proti Slovákům,“ říká Hynes.
„Nultý“ krok na cestě za medailí mají Američané úspěšně za sebou. První bitvu o bytí a nebytí svedou zítra odpoledne s naší reprezentací.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -