- Reklama -

Z třetí ligy až do NHL? Reprezentační novic je v hledáčku zámořských klubů

- Reklama -

Český obránce Michal Moravčík zažívá výjimečnou sezónu okořeněnou reprezentační premiérou. Jeho výkonu si navíc začínají všímat i za oceánem.
Třiadvacetiletý klatovský rodák, který byl v posledním ročníku stabilním členem extraligového týmu HC Plzeň, odjížděl na mistrovství světa do Kodaně jako velká neznámá. Na šampionátu se ale předvádí v nejlepším možném světle a to i navzdory tomu, že se jedná o jeho první účast na velkém mezinárodním turnaji.
V národním týmu se pak objevil poprvé až v rámci příprav na vystoupení v Dánsku.


Moravčík, který ještě loni střídavě nastupoval v třetiligových Klatovech, je k tomu po dvoubodovém představení (1+1) v duelu se Švýcarskem (video ZDE) neproduktivnějším českým zadákem na mistrovství. Svým příspěvkem v zápase proti houževnatému soupeři velkou měrou přispěl k dramatickému obratu vývoje skóre a byl jedním z nejvýraznějších Čechů na ledě.
Jeho výkonnostní vzestup pochopitelně zaujal také v NHL. Podle hráčského agenta Allana Walshe se dostal do hledáčku rovnou několika klubů ze slavné soutěže. Bližší informace známá persona z hokejového trhu zatím bohužel nepřidala.
Už teď je však jisté, že se reprezentace může stát pro jednoho plzeňského odchovance odrazovým můstkem do světa velkého hokeje.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -