- Reklama -

Za maskou nebo za mřížemi? Varlamov znovu v nesnázích

- Reklama -

Loni touhle dobou strávil Semjon Varlamov noc pod policejním dozorem kvůli údajnému domácímu násilí vůči přítelkyni, ruské modelce Jevgeniji Vavriňukové. Ráno byl propuštěn na kauci, další večer už odchytal za Colorado vítězné utkání s Dallasem. Po čase se hladina nad případem zavřela, až v prosinci vydal státní zástupce rozhodnutí, že kauzou se kvůli nedostatku indicií nebude zabývat.
„Tohle rozhodnutí neznamená, že bychom oběti nevěřili,“ vysvětlovala tehdy denverská návladní Lynn Kimbrough. „V tuhle chvíli ale nemůžeme nic dokázat.“
Varlamovova „bejvalka“ od té doby zřejmě nashromáždila dostatek důkazů, protože teď se znovu dovolává pozornosti soudního dvora. V žalobě požadující finanční odškodnění i trestní postih shrnuje případy z období od listopadu 2012 do října 2013, kdy ji její bývalý partner v opilosti bil, kopal a zneužíval.
K incidentům podle Vavriňukové docházelo v Rusku, ve Spojených státech i během společné dovolené na Maledivách. Pětadvacetiletá dívka ale považovala za marnost jít na policii, protože se obávala, že v jakémkoliv sporu s hokejovou hvězdou by neměla šanci na spravedlnost. Dnes už smýšlí jinak a nasazuje zbraně těžkého kalibru. Za advokáta si zvolila známého Keitha Finka, jenž v minulosti zastupoval např. zpěvačku Courtney Love, playmate Idu Ljungvist, herce Jona Voigta či hokejistu Jasona Baileyho, na opačné straně síně naopak poznali jeho schopnosti zpěvák Marilyn Mason a basketbalista Kobe Bryant.
„Tohle bude velmi důležitý případ. Profesionální sportovní kluby i univerzitní týmy potřebují důrazný budíček, že domácí násilí je neobyčejně závažná věc a velký problém, který musí být řešen drakonickými tresty na úrovni sportovních organizací. Současný blahovolný přístup domácí násilí umožňuje, což by společnost neměla trpět,“ nastiňuje Fink, na čem postaví obžalobu.
Varlamov před rokem nebyl ze strany NHL nijak potrestán a jak už bylo řečeno, normálně nastupoval za Coloradu. V jen týden starém obdobném případu Vjačeslava Vojnova z Los Angeles sáhla už liga po suspendaci, ruský obránce má až do vyřešení případu pozastavenou činnost a s mužstvem nesmí ani trénovat.

Příští zápas v TV: Edmonton – Montreal, po/út 27. října, 2:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -