- Reklama -

Krejčí neprošel výstupní prohlídkou. Jágr se k týmu připojí příští týden

- Reklama -

Vladimíru Růžičkovi se pomalu rýsuje sestava pro mistrovství světa a čeští fanoušci se mohou těšit na nejednu hvězdu.
„S Jardou (Jágrem) jsme si volali. Potřebuje si vyřídit nějaké věci v New Jersey a příští týden se připojí k týmu. Chtěl bych, aby před mistrovstvím odehrál jedno utkání a vyzkoušel si trochu velké hřiště,“ řekl Růžička pro Český rozhlas.


Nepřehlédněte:


V Praze se představí i nejproduktivnější Čech v základní části NHL Jakub Voráček z Philadelphie. Počet reprezentačních startů si v květnu rozšíří také útočníci Tomáš Hertl ze San Jose a Martin Erat z Arizony.
O výjimečnosti domácího šampionátu svědčil i zájem Davida Krejčího, který loni po vyřazení ze Stanley Cupu pozvánku do Běloruska odmítl. „Myslím, že po těch šesti sedmi letech mám nárok na pořádné volno,“ tvrdil před rokem. Letos pro bostonského útočníka únava roli nehrála, stopku mu ale vystavila výstupní lékařská prohlídka. Klub jej do Prahy neuvolní.
Jeden z nejlepších českých hokejistů v NHL vynechal v této sezóně z různých důvodů 35 zápasů Bruins, naposledy měl problémy s kolenem. „To koleno je v takovém stavu, že ho musí doléčit,“ prozradil hráčův agent František Tausch.
Hokejovou reprezentaci nedoplní ani útočníci Aleš Hemský z Dallasu a David Pastrňák z Bostonu. Hemského vyřadily zdravotní problémy, Pastrňák bude muset po skončení základní části NHL působit na farmě v Providence.
„Chce jet i ‚Pasta‘, ale od manažera víme, že ho chtějí dát na farmu. To je škoda. Uvidíme, jestli s farmou nevypadnou. Co se týče Honzy Hejdy, tak ten čeká na prohlídku, když projde, tak přijede. Má problém v rameni. Bude se to řešit během dvou dnů,“ upřesnil Růžička po úterním tréninku národního týmu ve Velkých Popovicích.

Jan Hejda

- Reklama -

Jediným hráčem ze zámoří, který ve čtvrtek s mužstvem odletí do Švédska k zápasům Euro Hockey Tour, bude obránce Michal Jordán z Caroliny.
Poněkud překvapivě se před pražským publikem neobjeví Patrik Eliáš z New Jersey, o něhož nemá Růžička zájem. „Mrzí mě to. Určitě bych jel,“ svěřil se 39letý forvard v rozhovoru pro Zdeňka Jandu z isport.cz.
Pondělní reportáž Františka Kuny z Českého rozhlasu si můžete poslechnout zde:

Titulní foto: Victoria Welch

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -