- Reklama -

Začátek sezóny asi nestihnu, přiznává útočník Capitals Bäckström

- Reklama -

Fanoušci hokejistů Washington Capitals by ještě neměli propadat panice, nicméně to vypadá, že jedna z největších hvězd týmu začátek nové sezóny NHL nestihne. Útočník Nicklas Bäckström v rozhovoru pro švédský list Arbetarbladet přiznal, že ještě není fit po operaci kyčelního kloubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro Washington začne sezóna 10. října. „Nevím, jestli to stihnu. Je na to dost těžké odpovědět. Ještě s trenérem a fyzioterapeutem uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ prohlásil sedmadvacetiletý forvard, který už před časem dával najevo, že se jeho návrat uskuteční pravděpodobně někdy během října.
Záležet bude na tom, jak dobrá bude pohyblivost jeho kyčle. Po zákroku, který proběhl v červnu, byly totiž některé pohyby dost obtížné.
„Chci se soustředit na to, aby byla pohyblivost kloubu co nejlepší. Na začátku jsem nemohl běhat ani nic podobného,“ upozornil, že si chce být naprosto jistý svým zdravotním stavem.
Capitals by samozřejmě Bäckström na začátku sezóny chyběl, v poslední sezóně NHL nasbíral 78 kanadských bodů za 18 branek a 60 přihrávek.
Naštěstí má ale tým v kádru i další ofenzivní hvězdy. Vedle famózního Alexe Ovečkina jsou tu i Jevgenij Kuzněcov nebo Andre Burakovsky, kteří mohou na čas zacelit místo centra v prvním útoku.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -