- Reklama -

Zacha opouští kemp bez smlouvy, ale dojem zanechal výtečný

- Reklama -

Na základě výkonů v tzv. rozvojovém kempu nováčků dostal Pavel Zacha od vedení New Jersey jedničku s hvězdičkou. Nebyl sice ještě oceněn nováčkovskou smlouvou, ale jak se zdá, je to jen otázka času.
„Jednání s jeho agentem Patrikem Štefanem probíhají v pozitivním duchu,“ říká generální manažer Ray Shero. „Pavel byl v kempu fantastický, to jsme mu řekli všichni. Byl profesionální a velmi vyspělý. Byl na pokoji s Damonem Seversonem a velice si rozuměli, ale Pavel i při jednání s ostatními ukázal, že umí vycházet s lidmi. Odvedl dobrou práci na ledě i mimo něj.“
S další pochvalou na adresu mladíka vybraného ze šesté pozice přichází hlavní kouč Ďáblů John Hynes. „Před draftem i po něm byl v jednom kole, ale dokázal se prezentovat jako charakterní člověk. Tady zapadl do party, neočekával ani nevyžadoval zvláštní zacházení. Od trenérů se nechá dobře vést. Pokud jde o jeho pracovní morálku, určitě jste si jí povšimli během dvou veřejných tréninků,“ sdělil novinářům Hynes.

„Jsme hrdí, že ačkoliv na sebe jako mladá naděje poutal hodně pozornosti a má za sebou hektické léto, chová se uvážlivě a postupuje krok za krokem. Teď se může trochu stáhnout ze světel reflektorů, zaměřit se na trénink a připravit na září,“ doporučuje svému svěřenci nový kouč Devils.
Zacha se po skončení kempu přesunul do Toronta, kde bude čekat na prodloužení amerického víza, poté se vrací do Anaheimu, kde má zatím svoji „zámořskou základnu“.
„Mluvil jsem s trenéry, řekli mi, na čem mám pracovat, až se vrátím do Kalifornie. Máme za sebou skvělý týden, dobře jsme se navzájem poznali. Měli jsme kvalitní přípravu mimo led, v té můžu v Kalifornii pokračovat. Na závěr jsme sehráli i zápas, takže trenéři mohli vidět, jak hrajeme. Jsem připravenější, než když jsem sem přišel, a pokusím se být ještě připravenější na normální kemp, který bude za dva měsíce,“ slibuje liberecký odchovanec.
Právě kvůli útočníkovým smluvním vazbám na klub české extraligy musí New Jersey předložit Zachovi nováčkovský kontrakt k podpisu nejpozději 18. srpna, pokud hodlá hráče využít ještě v této sezóně. Jak ovšem vyplývá z výše uvedeného Sherova komentáře, neměl by být problém termín dodržet.
„Snažil jsem se tu předvést to nejlepší. Doufal jsem, že když budu hrát dobře, nabídka přijde. Rád bych podepsal smlouvu co nejdřív. Můj agent na tom pracuje, uvidíme, co bude,“ přenechává další starosti jiným Pavel Zacha.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -