- Reklama -

Žádný odpočinek, jen tvrdá dřina. Tyson Jost chce v přípravném kempu Colorada udělat dojem

- Reklama -

Na odpočinek nemá tento mladý muž vůbec čas. V hlavě totiž nosí jasný cíl – chce být stálým a platným hráčem NHL. Moc touží pomoci Coloradu k lepší budoucnosti a doufá, že už v příští sezóně se tento klub vydá správným směrem. Na rozvojovém kempu Avs dřel Tyson Jost spolu s ostatními talentovanými mladíky, ani po skončení kempu pro něj ale práce nekončí.
Colorado si jej vybralo v prvním kole draftu v roce 2016 z desátého místa a hodně si od něj slibuje. Generální manažer Joe Sakic pro něj má jen slova chvály. Sám Jost si moc dobře uvědomuje, že letní příprava a trénink jsou stejně důležité jako cvičení během sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jedu zpátky do Kelowny, kde se vrhnu do tréninku s dalšími kluky, se kterými trénuji poslední tři nebo čtyři roky,“ nastínil své plány při odjezdu z development campu. Mladému talentu je jasné, že pouze neustálý trénink a tvrdá práce vedou k tomu, aby se jednou zařadil mezi elitu v nejlepší hokejové soutěži světa. Jost ví, že potřebuje zesílit a zapracovat na některých detailech své hry.
„Budu makat se svým kondičním trenérem, stejně jako se svými hokejovými trenéry na ledě. Všichni tři jsou senzační. Kelowna je pro letní přípravu to správné místo, kde mohu zapracovat na své hře. Myslím, že mi to pomůže pohnout se dopředu a bude to mít na mou hru pozitivní dopad,“ doufá.
Za sebou má úspěšnou nováčkovskou sezónu v univerzitní NCAA. V dresu Univerzity Severní Dakota zaznamenal 16 branek a 17 asistencí. Po vypadnutí svého týmu z play-off podepsal nováčkovskou smlouvu s Avalanche a o dva dny později si odbyl debut v NHL proti St. Louis. Do konce základní části nastoupil v nejslavnější lize k šesti duelům a stihl si připsat premiérovou trefu (proti Minnesotě).
Jost očekává, že na vydařené dubnové seznámení s NHL naváže v přípravném kempu, do něhož hodlá dorazit jako lepší hráč. Chce dokázat, že je na tuhle ligu po všech stránkách připraven. Nehodlá být jen součástí týmu, on chce být jedním z rozdílových hráčů.

Na čem konkrétně bude přes léto nejvíce pracovat? „Řekl bych, že mou slabinou je asi bruslení, zejména první tři kroky. Právě na tomhle usilovně pracuji. Každý může vidět, jak rychlá současná NHL je. Všichni hráči výborně bruslí. Celé léto na tom pracuji a myslím, že se opravdu zlepšuji. Nikdy ale nejste dost dobří, proto budu makat i nadále,“ slibuje.
Kromě tvrdé dřiny si však najde čas i na rodinu. „Vychovala mě máma samoživitelka. Myslím, že se jí za to nedostává uznání, jaké by si zasloužila. Je tak nějak skrytá v zákulisí. Díky ní jsem dnes člověkem, jakým jsem. Nemohu jí dostatečně poděkovat za vše, co pro mne v životě udělala. Neznám mnoho žen, které samy vychovaly dvě děti, tvrdě pracovaly a ještě vozily děti na hokej, gymnastiku a tanec. Ony (máma a sestra) jsou mi vším,“ svěřuje se.
O motivaci má během léta ovšem postaráno. „Chci být plnohodnotným článkem sestavy, to je mým hlavním cílem. Chci mít pozitivní dopad na tým. Rád bych pomohl nasměrovat náš klub správným směrem,“ říká o svých ambicích a z každého jeho slova cítíte, že týmový úspěch je pro něj nade vše.
Tyson Jost je zkrátka odhodlán udělat vše, co je v jeho silách, aby se Colorado Avalanche zase stali respektovaným klubem, který má jen ty nejvyšší ambice. Pro něj osobně to znamená nikdy nekončící tvrdou dřinu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -