- Reklama -

Zajímavé pro diváky, náročné pro brankáře, říká ke hře tři na tři Schneider

- Reklama -

Tři na tři v prodloužení. Zajímavá myšlenka. Hlavně pro diváka. Brankář New Jersey Cory Schneider by podle vlastních slov radši nový formát prodloužení sledoval právě jako divák, než se ho účastnil jako hráč. Gólman Devils byl členem komise, která nový formát schválila.
„Bude to zajímavé pro brankáře,“ řekl Schneider v rozhovoru pro ESPN. „Byl jsem v té diskusi spíš přihlížejícím. Navrhnul jsem aspoň postranní kategorii brankářských statistik, kam by se počítaly jen výsledky ze hry tři na tři. Nepočítat je do hlavních statistik, protože to bude náročnější.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„V NHL je hodně talentovaných hráčů, kteří se umí uvolnit při hře pět na pět, ale při hře tři na tři se budou uvolňovat ještě snáz. Diváci to budou milovat. Bude to hra nahoru dolů. Bude to těžké pro nás brankáře, takže budeme muset být skutečně pozorní a připravení.“
Změna formátu prodloužení byla schválena Radou guvernérů 24. června 2015.
Liga hraje od sezóny 1999-2000 prodloužení ve čtyřech mužích v poli. Nyní na každé straně ještě o jednoho hráče ubude. Zápasy, které zůstanou nerozhodné i po pětiminutovém prodloužení, budou dál rozhodovat samostatné nájezdy.
Model byl v sezóně 2014-15 vyzkoušen v American Hockey League a osvědčil se. Tři čtvrtiny utkání, které směrovaly do prodloužení, byly v této části hry také rozhodnuty. V sezóně 2013-14 se při hře čtyři na čtyři rozhodlo v AHL jen 35 procent utkání.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V AHL se začínalo prodloužení ve čtyřech, pokud nepadl gól, přešlo se po třech minutách do hry tři na tři. Nastavení trvalo sedm minut. Dodejme, že v NHL se loni rozhodlo při hře čtyři na čtyři 136 z 306 utkání, tj. 44 procent.
„Jsem v těchto věcech velmi progresivní, ačkoli každý být nemusí,“ řekl ke schválené změně Schneider. „Pokud jste šikovný a umíte se prosadit, takoví hráči by měli v lize být. Neříkat, že tu šikovné hráče nemáme, protože jsou v lize neuvěřitelní gólmani. Brankáři jsou stále větší a branka zůstává stejná, proto je vidět tlak věci přizpůsobit.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -