- Reklama -

Zápasů pod širým nebem není nikdy dost, říká Bettman

- Reklama -

V posledních osmi sezónách uspořádala NHL čtrnáct zápasů pod širým nebem. Pokud pomineme zkrácený ročník 2012-13, vychází průměr na dvě utkání za sezónu (hodně ho ovšem vylepšuje šest duelů v roce 2014). Někomu se to může zdát málo, někomu tak akorát, odpůrci budou proti zápasům spíše exhibičního charakteru určitě protestovat. Jenže rozhodují především peníze a ty lize z tohoto typu akcí plynou velice slušné, takže není důvod v nich nepokračovat.
Komisař NHL Gary Bettman to na středeční tiskové konferenci v Minneapolis konané v rámci představení příští Stadium Series takhle naplno samozřejmě neřekl.


Mohlo by vás zajímat:


„Není důvod, proč v téhle tradici nepokračovat každý rok,“ uvedl nejvyšší ligový představitel. „Pro fanoušky a týmy není venkovních zápasů nikdy dost. Mají daleko k tomu, aby byly považovány za překonané nebo abychom se jich přesytili. Nepochybuji o tom, že také zdejší utkání bude vyprodané a bude to velká událost.“
Řeč je o střetnutí mezi Divochy a obhájci titulu z Chicaga, které se odehraje 21. února na fotbalovém stadiónu minnesotské univerzity. O šest dnů později na ně naváže duel mezi Coloradem a Detroitem konaný na Coors Field v Denveru. Tradiční novoroční zápas Winter Classic hostí Boston na Gillette Stadium ve Foxborough, kam zavítají montrealští hokejisté.
„V posledních sedmi či osmi letech jsme tvrdě usilovali o to, abychom získali zápas pod širým nebem pro náš trh, pro naše fanoušky. Bude to neuvěřitelný den a kultovní utkání. Těším se na utkání veteránů i na regulérní zápas,“ říká majitel Wild Craig Leipold.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -